Proti Alcarazovi padol aj Čorič, avšak finále Hopman Cupu si zahrajú Chorváti

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Proti Alcarazovi padol aj Čorič, avšak finále Hopman Cupu si zahrajú Chorváti

Alcaraz si poradil aj s Čoričom.
Alcaraz si poradil aj s Čoričom.Profimedia
Carlos Alcaraz (20) zdolal aj svojho druhého súpera na Hopmanovom pohári v super tie-breaku. Na antuke v Nice porazil Bornu Čoriča (26) 6:3, 6:7, 10:5, ale potom prehral druhú zmiešanú štvorhru po boku Rebeccy Masárovej (23) a do nedeľňajšieho finále postúpili Chorváti Čorič a Donna Vekičová (27).

Čorič - Alcaraz 3:6, 7:6, 5:10

Carlos Alcaraz zaznamenal v uplynulých týždňoch svoje prvé triumfy na tráve. Najprv ovládol podujatie ATP 500 v londýnskom Queen's Clube a potom získal vo Wimbleddone svoj druhý grandslamový titul.

Hoci sa radoval len pred šiestimi dňami po päťsetovej finálovej bitke s Novakom Djokovičom a pred sebou má US Open Series na tvrdom povrchu, nezriekol sa účasti na exhibícii Hopmanovho pohár na antuke v Nice. Bol jednoznačne najväčšou hviezdou obnovenej súťaže miešaných družstiev.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Navyše, rýchlo zvládol prechod na antuku, kde sa predstavil prvýkrát od semifinálovej prehry na Roland Garros, francúzskym fanúšikom sa predviedol v dvoch víťazných dvojhrách. V troch setoch si poradil s Belgičanom Davidom Goffinom a Chorvátom Bornom Čoričom, ktorého v sobotu zdolal 6:3, 6:7, 10:5.

V boji o finále však nedokázal udržať Španielsko, keďže jeho krajanka Rebecca Masárová podľahla Elise Mertensovej aj Chorvátke Donne Vekičovej a spoločne prehrali aj zápasy zmiešanej štvorhry proti Belgičanom a Chorvátom. Vo svojom záverečnom vystúpení mali mečbal, ale nevyužili ho, aby napokon ťahali za kratší koniec po výsledku 6:1, 4:6, 12:14.

Do nedeľňajšieho finále tak postúpil chorvátsky pár, ktorý vyhral 2:1 na zápasy aj proti Belgičanom a ovládol skupinu B. Prvými finalistami sa v piatok prekvapujúco stali Švajčiari Leandro Riedi a Céline Naefová.