Výhra Alcaraza nestačila. Španieli musia o finále Hopmanovho pohára stále bojovať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Výhra Alcaraza nestačila. Španieli musia o finále Hopmanovho pohára stále bojovať

Alcaraz päť dní od triumfu vo Wimbledone zvládol prechod na antuku.
Alcaraz päť dní od triumfu vo Wimbledone zvládol prechod na antuku.Profimedia
Ani prítomnosť svetovej jednotky a čerstvého víťaza Wimbledonu nepomohla Španielsku k víťaznému vstupu do Hopmanovho pohára. Vo svojom úvodnom vystúpení na antuke v Nice prehrali v zápase B-skupiny s Belgičanmi 1:2 na zápasy.

Vyrovnaná skupina B

V rozhodujúcej štvorhre Alcaraz spoločne s Rebekou Masárovou podľahli dvojici Elise Mertensová, David Goffin hladko 3:6, 1:6. Španieli sa, napriek tomu, môžu ešte prebojovať do nedeľného finále. V sobotu ich čaká súboj s Chorvátmi, ktorí v prvom zápase skupiny Belgičanov dokázali zdolať 2:1. 

K istote postupu ale potrebujú poraziť Chorvátsko 3:0 na zápasy. Súperovi stačí akékoľvek víťazstvo. Belgičanov udrží v hre iba výhra Španielska 2:1. 

David Goffin - Carlos Alcaraz 6:4, 4:6, 8:10

Carlos Alcaraz len päť dní po triumfe na tráve vo Wimbledone zvládol rýchly presun na antuku. V úvode Hopmanovho pohára zdolal Davida Goffina, hoci v druhom sete musel dvakrát doháňať stratu brejku. 

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

Hoci len nedávno oslavoval po päťsetovej finálovej bitke s Novakom Djokovičom, na rozdiel od svojej zranenej krajanky Pauly Badosovej sa účasti nevzdal a je najväčšou hviezdou obnoveného podujatia miešaných družstiev.

Dvadsaťročný Alcaraz zdolal o dvanásť rokov staršieho bývalého siedmeho hráča svetového rebríčka Goffina, ktorému momentálne patrí 111. miesto a odplatil mu minuloročnú prekvapujúcu prehru z Astany.

Elise Mertensová - Rebeka Masárová 7:6 (3), 2:6, 10:5 

Elise Mertensová, David Goffin - Rebeka Masárová, Carlos Alcaraz 6:3, 6:1

Švajčiari prvými finalistami

A-skupina má už svoje stretnutia za sebou. V priamom meraní síl o postup do finále zvíťazili, nečakane, Švajčiari nad domácimi Francúzmi 2:1. Šampióni z ostatných dvoch ročníkov triumfovali v Perthe v roku 2018 i 2019 na čele s Rogerom Federerom a Belindou Benčičovou. Aktuálne ich reprezentuje Leandro Riedi a Céline Naefová, ktorá na poslednú chvíľu nahradila zranenú Benčičovú.

Celine Naefová - Alize Cornetová 6:1, 3:6, 8:10

Leandro Riedi - Richard Gasquet 3:6, 6:3, 10:8

Celine Naefová, Leandro Riedi - Alize Cornetová, Richard Gasquet 6:4, 7:5

Obnovený turnaj 

Tradičná súťaž zmiešaných družstiev sa tento rok hrá po štvorročnej prestávke a namiesto zvyčajného januárového termínu v austrálskom Perthe sa zápasy uskutočnia na antukových dvorcoch v Nice. Turnaja sa zúčastňuje šesť tímov rozdelených do dvoch skupín po troch.

Hopmanov pohár sa hral v rokoch 1989 až 2019, potom ustúpil obnovenému Svetovému poháru družstiev pod názvom ATP Cup. Tento rok sa namiesto neho uskutočnil zmiešaný turnaj United Cup v Austrálii. Premiérový ročník Hopmanovho pohára vyhralo v roku 1989 Československo.