Tennis Tracker: Djokovič padol, Alcaraz má prvý titul z Wimbledonu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Djokovič padol, Alcaraz má prvý titul z Wimbledonu

Aktualizované
Novak Djokovič nezvládol duel s Alcarazom.
Novak Djokovič nezvládol duel s Alcarazom.@Wimbledon
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 16. júla?

19:50 - Španielsky tenista Carlos Alcaraz sa stal prvýkrát víťazom Wimbledonu a získal druhý grandslamový titul v kariére. Vo finále zdolal v pozícii turnajovej jednotky druhého nasadeného obhajcu trofeje Srba Novaka Djokoviča po takmer päťhodinovej päťsetovej dráme 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4. Vďaka triumfu zostane vlaňajší šampión US Open na čele svetového rebríčka ATP. Viac sa dočítate v samostatnom článku.

17:15 - Turnaj ATP v Poľsku bez účasti Rusov a Bielorusov, organizátori im zakázali účasť.

16:05 - Nenasadený Henry Searle sa stal prvým domácim juniorským víťazom Wimbledonu po 61 rokoch. Sedemnásťročný Brit vo finále zdolal svojho ruského rovesníka Jaroslava Demina 6:4, 6:4 a nadviazal na triumf Stanleyho Matthewsa z roku 1962.

16:00 - Nikola Bartůňková neukončila 13-ročné čakanie na českú juniorskú wimbledonskú šampiónku. Sedemnásťročná Češka prehrala vo finále najslávnejšieho turnaja za necelú hodinu a pol 2:6, 2:6 s o rok mladšou Clervie Ngounoueovou. Kristýna Plíšková zostáva poslednou českou šampiónkou v tejto disciplíne.

6:15 -  Carlos Alcaraz a Novak Djokovič si spolu na Wimbledone zahrajú finále snov o rekordy i post svetovej jednotky. Kým Srb vyhral slávny trávnatý turnaj sedemkrát, mladý Španiel je vo finále prvýkrát. O titul bude na svojom rozlúčkovom turné bojovať aj Barbora Strýcová. Spolu so svojou spoluhráčkou Su-Wei Hsieh sa vo finále ženskej štvorhry stretnú s nasadenými trojkami Elise Mertensovou a Storm Hunterovou.