Kleina čaká v Indian Wells náročná úloha, nastúpi proti svetovej deviatke Ruudovi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kleina čaká v Indian Wells náročná úloha, nastúpi proti svetovej deviatke Ruudovi

Klein rozhodne nebude v stretnutí favoritom.
Klein rozhodne nebude v stretnutí favoritom.Profimedia
Slovenský tenista Lukáš Klein (25) nastúpi v druhom kole podujatia v Indian Wells proti Nórovi Casperovi Ruudovi (25), ktorému v rebríčku ATP patrí 9. miesto.

Ruud - Klein (3:00)

Bývalý vicemajster US Open dosiahol tento rok na tvrdom povrchu pod holým nebom už 12 víťazstiev a len štyri prehry. Znamená to výrazné zlepšenie, keďže počas celej sezóny 2023 vyhral na tomto povrchu len 12 zápasov z 24 možných. Slabé výkony na "harde" a nenaplnenie očakávaní na antuke v minulom roku mali výrazný vplyv na jeho rebríčkové postavenie, čo spôsobilo vypadnutie z prvej desiatky. Momentálne sa nachádza na 9. priečke a rád by v renkingu stúpal.

Ruud reagoval na kritiku dosiahnutím úspešných výsledkov na tvrdom povrchu na turnajoch konaných v Severnej Amerike, ako sú Miami, US Open a Canada Masters. Tento úspech však nedokázal zopakovať na turnaji Indian Wells Masters, kde sa mu z piatich pokusov ešte nepodarilo prebojovať do štvrťfinále.

Kariérne štatistiky Kleina.
Kariérne štatistiky Kleina.Flashscore

Lukáš Klein má nepochybne talent a schopnosti na to, aby sa na hlavnom turné usadil. V roku 2024 začína predvádzať výkony, ktoré zodpovedajú jeho potenciálu, prinášajú mu dôležité výsledky a body do rebríčka. Na Australian Open bol blízko k víťazstvu nad Alexandrom Zverevom a v Indian Wells pri svojej premiérovej účasti vyhral už tri zápasy po sebe.

Talentovaný Slovák má proti hráčom TOP 10 bilanciu 0:3. Jeho výkony v posledných dvoch takýchto súbojoch však boli pomerne pôsobivé. Vlani v Davisovom pohári bojoval so Stefanosom Tsitsipasom (napokon skrečoval) a tento rok v januári ho v Melbourne delilo len pár bodov od spomínaného triumfu nad Zverevom. Z hľadiska vzájomnej bilancie vedie Ruud 1:0.