Favoritka bola nad jej sily. Šramková skončila v Indian Wells na rakete 13. hráčky sveta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Favoritka bola nad jej sily. Šramková skončila v Indian Wells na rakete 13. hráčky sveta
Šramková sa medzi 32 najlepších nepozrie.
Šramková sa medzi 32 najlepších nepozrie.Profimedia
Rebecce Šramkovej (27) sa nepodarilo pripraviť súperke nepríjemné prekvapenie. Slovenská tenistka podľahla favorizovanej Beatriz Haddadovej Maiovej (27) v dvoch setoch a s podujatím v Indian Wells sa tak lúči v druhom kole.

Haddadová Maiová - Šramková 7:5, 6:2

Po dvoch výhrach z kvalifikácie a triumfe v prvom dueli hlavnej súťaže čakala na Šramkovú trinásta hráčka rebríčka WTA. Brazílčanka bola nasadenou tenistkou, takže pre ňu to bol úvodný súboj turnaja. Hneď v druhej hre sa Haddadovej Maiovej podarilo brejknúť protivníčku. Rovnakou mincou jej to Slovenka oplatila v poriadne dlhom siedmom geme. Prvý set ponúkol ešte jednu stratu vlastného servisu, ktorej sa Šramková dopustila v 12. hre a oponentka premenila štvrtý setbal na vedenie 1:0.

Nasledujúce dejstvo v sebe ukrylo až štyri straty podania, z toho tri po sebe na strane slovenskej tenistky. Rodáčka zo São Paula si tak vybojovala komfortnú cestu k postupu, ktorý po hodine a 56 minútach spečatila premenením druhého mečbalu.

Šramková si teda nepripísala tretí skalp hráčky z TOP 20 a vzájomná bilancia duelov s brazílskou súperkou už znie 1:4. Pre Haddadovú Maiovú to bolo cenné víťazstvo, keďže ním pretrhla šnúru štyroch prehier v rade. V ďalej fáze sa jej do cesty postaví Anastasija Pavľučenkovová.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore