Šramková v boji o tretí skalp hráčky z TOP 20. V ceste jej stojí favoritka z Brazílie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Šramková v boji o tretí skalp hráčky z TOP 20. V ceste jej stojí favoritka z Brazílie
Indian Wells uvidí brazílsko-slovenský duel.
Indian Wells uvidí brazílsko-slovenský duel.Profimedia
Po úspešnom debute na preslávenom podujatí v Indian Wells je pre Rebeccu Šramkovú (27) pripravená náročná skúška. V druhom kole amerického turnaja sa proti nej postaví Beatriz Haddadová Maiová (27), trinásta hráčka rebríčka WTA. Brazílčanka však prehrala svoje posledné tri súboje.

Šramková prežíva vzácne úspešný týždeň. Slovenská kvalifikantka najprv rozdrvila bývalú semifinalistku Yaninu Wickmayerovú 6:0, 6:1, následne v tajbrejku tretieho setu pokorila aj Jessiku Ponchetovú a dostala sa do hlavnej súťaže turnaja v Indian Wells.

V tejto fáze porazila v prvom kole čínsku súperku Ja-fan Wang 6:4, 6:0 a bola to pre ňu prvá výhra na úrovni WTA 1 000. Slovenka má na konte len niekoľko úspešných príbehov svojej kariéry, okrem iných to zahŕňa aj zdolanie Petry Kvitovej v Prahe 2021 a Karolíny Muchovej na ceste do štvrťfinále vo Varšave minulý rok. Najbližšie dni a prípadné triumfy by ju potenciálne mohli priblížiť k premiérovému prieniku do TOP 100.

Haddadová Maiová - Šramková (najskôr o 3:10)

Šramkovej kariérne štatistiky.
Šramkovej kariérne štatistiky.Flashscore

Jej ďalšou prekážkou na tejto ceste bude Brazílčanka Haddadová Maiová. V aktuálnej sezóne jej to ale zatiaľ príliš nejde - štyri zo šiestich turnajov ukončila bez jediného víťazstva. V ostatných týždňoch až trikrát po sebe prehrala hneď v úvodnom kole. Postupne boli nad jej sily Wang Sin-jü v Dauhe, Jasmine Paoliniová v Dubaji a Katie Boulterová v San Diegu.

Hoci sa minulý rok nakrátko stala hráčkou TOP 10, rodáčka zo São Paula stratila športovú formu. Aj napriek tomu však za posledných 12 mesiacov dokázala získať svoj prvý titul na tvrdom povrchu na WTA Elite Trophy, dosiahnuť semifinále v Abú Dabí i Roland-Garros a štvrťfinále v Ríme.

Bilancia vzájomných zápasov napovedá víťazstvo Brazílčanky, ktorá vedie 3:1. Všetky štyri stretnutia sa odohrali na antukových kurtoch, tri na turnajoch ITF. Keď sa Šramková a Haddadová Maiová stretli naposledy v Slovinsku v roku 2021, Slovenke stačili na výhru dva sety. Teraz sa tenistka zo 127. miesta WTA bude snažiť o svoj tretí skalp oponentky z TOP 20.

Posledné výsledky Brazílčanky.
Posledné výsledky Brazílčanky.Flashscore