Víťazná premiéra Kleina v Indian Wells, v druhom kole ho čaká hráč z TOP 10

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Víťazná premiéra Kleina v Indian Wells, v druhom kole ho čaká hráč z TOP 10
Klein si zaistil lákavý súboj.
Klein si zaistil lákavý súboj.Profimedia
Lukáš Klein (25) pri svojej premiére na podujatí v Indian Wells postúpil do druhého kola. V americkom stredisku si na úvod turnaja poradil s domácim oponentom Nicolasom Morenom De Alboranom (26), ktorého zdolal v dvoch setoch. V ďalšej fáze ho čaká súboj so svetovou deviatkou.

Moreno De Alboran - Klein 6:7 (8), 4:6

Po úspešne absolvovaných kvalifikačných bojoch si Klein zmeral sily s Američanom zo 166. miesta rebríčka ATP. Aj Moreno De Alboran si svoju účasť v hlavnej súťaži musel vybojovať v predchádzajúcich dueloch. Prvý set zápasu oboch tenistov ponúkol po jednej strate podania na každej strane. Napínavý bol najmä desiaty gem, v ktorom Slovák odvrátil setbal súpera, čo o pár chvíľ viedlo k tajbrejku. V tejto časti predviedli protivníci tuhý boj, na ktorého konci sa tešil rodák zo Spišskej Novej Vsi.

Druhé dejstvo prinieslo len jediný brejk, na rad prišiel až v desiatej hre. Kleinovi sa za stavu 5:4 podarilo prelomiť servis oponenta, celé to spečatil využitím hneď prvého mečbalu. Po hodine a 47 minútach sa tak pri svojom debute na BNP Paribas Open tešil z prieniku ďalej.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Klein zatiaľ v USA opakuje svoj turnajový scenár z Australian Open. Aj v Melbourne sa do hlavnej súťaže musel prepracovať cez kvalifikáciu a postúpil do druhého kola. V ňom mu chýbalo skutočne málo, aby nepríjemne zaskočil a zdolal favorita Alexandra Zvereva. Po výhre nad Morenom De Alboranom je pred ním podobne náročná prekážka ako v Austrálii - nasadený Casper Ruud.