Rybakinová titul v Indian Wells neobháji, opäť ju trápia problémy s trávením

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rybakinová titul v Indian Wells neobháji, opäť ju trápia problémy s trávením

Rybakinovú už po niekoľkýkrát vyradili z hry tráviace ťažkosti.
Rybakinovú už po niekoľkýkrát vyradili z hry tráviace ťažkosti.Profimedia
Svetová štvorka Jelena Rybakinová (24) sa pár hodín pred svojím úvodným zápasom odhlásila z turnaja WTA 1000 v Indian Wells. Kazašská obhajkyňa titulu sa ospravedlnila z dôvodu zažívacích ťažkostí, pre ktoré na konci februára odstúpila aj z turnaja v Dubaji.

Jelena Rybakinová vo februári pre tráviace problémy nenastúpila k štvrťfinálovému zápasu v Dubaji, tie ju trápia aj o dva týždne neskôr a sú také nepríjemné, že sa v Indian Wells rozhodla neobhajovať jeden zo svojich najväčších triumfov.

"S veľkým zármutkom musím oznámiť, že sa tohtoročného turnaja v Indian Wells pre zažívacie problémy nezúčastním. Moji blízki veľmi dobre vedia, ako veľa pre mňa tento turnaj znamená a ako som sa túžila vrátiť a obhajovať titul,“ uviedla víťazka predvlaňajšieho Wimbledonu v oficiálnom vyhlásení.

"Ďakujem fanúšikom, ktorí ma prišli podporiť. Veľmi ma mrzí, že ma tento rok nebudú môcť vidieť. Teraz si odpočiniem a zotavím sa, aby som znovu mohla ísť na kurt a hrať pred svojimi fanúšikmi podľa svojich najlepších schopností," dodala Kazaška, ktorá vlani v záverečnej fáze porazila Karolínu Muchovú, Igu Swiatekovú aj Arynu Sabalenkovú.

Tento rok moskovská rodáčka odohrala šesť turnajov, na troch sa dostala do finále a dve z nich pretavila na triumf (Brisbane a Abú Dabí). Rybakinovú trápia časté zdravotné problémy aj vzhľadom na alergiu. Vlani pre oslabenú imunitu ochorela počas Roland Garros a po postupe do 3. kola musela zo súťaže odstúpiť. Od začiatku minulého roka už päťkrát vzdala duel v priebehu turnaja, teraz v Indian Wells doň ani nezasiahne.

Pozíciu Rybakinovej v Indian Wells zaujala domáca náhradníčka Kayla Dayová, ktorá v druhom kole v súboji dvoch neúspešných kvalifikantiek podľahla Nadie Podoroskej. Argentínka tak dokonale využíva druhú šancu, v osemfinále sa stretne s Anastasiou Potapovovou.