Na skalp hráča TOP 10 si ešte počká. Klein vzdoroval Ruudovi, v Indian Wells však skončil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Na skalp hráča TOP 10 si ešte počká. Klein vzdoroval Ruudovi, v Indian Wells však skončil
Klein si napriek vypadnutiu v 2. kole vylepšil kariérne maximum.
Klein si napriek vypadnutiu v 2. kole vylepšil kariérne maximum.Profimedia
Slovensko je po ostatnej noci bez zastúpenia v hlavných pavúkoch ženskej a mužskej dvojhry na Indian Wells. Lukáš Klein (25) bol viac ako vyrovnaným súperom pre Nóra Caspera Ruuda (25), avšak aktuálne 141. hráč sveta nemal proti účastníkovi TOP 10 šancu na postup.

Ruud - Klein 6:4, 7:6

Ako rozhodujúce sa ukázalo, že Klein zo siedmich brejkbalov nedokázal premeniť ani jeden. Ani Ruud nemal mnoho šancí, z troch však jednu pretavil na úspech - konkrétne v 10. geme prvého setu, keď vyhral Kleinovo podanie čistou hrou a ujal sa náskoku 1:0 na sety. Rodák zo Spišskej Novej Vsi bol v dueli aktívnejší, na konte mal viac winnerov (34:13), ale na druhej strane bol horší aj v nevynútených chybách (15:6).

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Druhé dejstvo bolo vyrovnané až do tajbrejku. Nórsky favorit po zisku minibrejku odskočil na 4:1 a vedenie si kontroloval, aby nakoniec po 107 minútach vyhral 6:4 a 7:6 (4). Z hľadiska bilancie proti hráčom TOP 10 si Klein štatistiku nevylepšil, prehráva už 0:4 a s Ruudom 0:2. Deviateho tenistu sveta čaká v treťom kole Francúz Arthur Fils.

Klein si v online rebríčku ATP polepšil o 15 priečok zo 141. na 126. miesto, čo je jeho nové kariérne maximum, a zároveň sa premiérovo stane slovenskou jednotkou.