Swiateková je v Indian Wells opäť v semifinále, Wozniacká duel skrečovala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Swiateková je v Indian Wells opäť v semifinále, Wozniacká duel skrečovala
Caroline Wozniacká nedohrala zápas s Igou Swiatekovou.
Caroline Wozniacká nedohrala zápas s Igou Swiatekovou.Profimedia
Očakávaný súboj grandslamových šampiónok vo štvrťfinále turnaja WTA 1000 v Indian Wells sa nedohral. Minuloročná víťazka Iga Swiateková (22) postúpila cez víťazku z roku 2011 Caroline Wozniacku (33) po tom, ako Dánka za stavu 4:6 a 0:1 odstúpila zo zápasu pre problémy s pravou nohou. Poľka sa v semifinále stretne s Ukrajinkou Martou Kosťukovou (21).

Swiateková - Wozniacká 6:4, 1:0 / skreč W.

Iga Swiateková koncom marca v Dubaji prehrala v semifinále s Annou Kalinskou, pričom prvýkrát po 11 mesiacoch a sérii 74 zápasov neuhrala ani set. V Indian Wells však už opäť vyhráva, a to presvedčivo. Ani s jednou zo svojich štyroch súperiek nestratila viac ako štyri gemy, pričom Caroline Wozniacka jej uľahčila postup do štvrťfinále.

Tridsaťtriročná Dánka, ktorá hrala vo štvrťfinále prvýkrát od svojho návratu po tri a polročnej pauze vlani v auguste, sa ujala vedenia 4:1. Potom však stratila šesť gemov v rade a za stavu 4:6 a 0:1 duel skrečovala pre zranenie pravej nohy.

"Toto nie je najlepší spôsob, ako vyhrať. Dúfam, že Caroline bude čoskoro fit a bude pripravená na Miami," povedala Swiateková. "Som však rada, že som v prvom sete napokon dokázala hrať dobre. Na začiatku bolo niekoľko dlhých výmen a cítila som, že musím hrať solídne. V posledných gemoch som premenila svoje šance," dodala poľská tenistka.

Svetová jednotka Swiateková vyhrala aj svoj druhý zápas proti bývalej svetovej jednotke Wozniackej. Prvýkrát to bolo pred piatimi rokmi v Toronte, kde prehrávala 0:1 na sety.

Potapovová - Kosťuková 0:6, 5:7

Dvadsaťdvaročná Poľka postúpila do semifinále v Indian Wells tretí rok po sebe. Teraz sa minuloročná šampiónka stretne s Martou Kosťukovou, ktorú pred tromi rokmi zdolala v osemfinále Roland Garros.

"S Igou som nedávno trénovala v Dauhe a veľmi som si želala s ňou zahrať súťažne. Myslím si, že to bude skvelý zápas," uviedla Kosťuková ešte pred tým, ako Swiateková nastúpila na štvrťfinále. "Hrali sme spolu už pred tromi rokmi v Paríži, kde to bol iný zápas. Obe sme boli v odlišných pozíciách."

Kosťuková vo štvrťfinále zdolala Rusku Anastasiu Potapovovú 6:0, 7:5, poradila si s ňou až na tretí pokus. V druhom sete stratila náskok 3:0 a trikrát neudržala výhodu brejku. Vybojovala si celkovo siedme a doposiaľ svoje najväčšie semifinále.

Dvadsaťjedenročná Ukrajinka, ktorá si v januári v Melbourne zahrala prvý raz štvrťfinále na grandslame, bude usilovať o druhé finále za sebou a tretie celkovo. To prvé premenila vlani v Austine na titul, pred dvoma týždňami v San Diegu prehrala s Katie Boulterovou.

Výsledky turnaja WTA 1000 v Indian Wells