Do Prahy sa Hrunčáková vracia rada. Po vypadnutí myslí na kvalifikáciu US Open

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Do Prahy sa Hrunčáková vracia rada. Po vypadnutí myslí na kvalifikáciu US Open
Viktória Hrunčáková sa v obľúbenej Prahe rozlúčila s turnajom v osemfinále s Hibinovou.
Viktória Hrunčáková sa v obľúbenej Prahe rozlúčila s turnajom v osemfinále s Hibinovou.Livesport Prague Open/Pavel Lebeda (sport-pics.cz)
Od začiatku leta ide VIKTÓRIA HRUNĆÁKOVÁ (25) na plný plyn. Sadla jej tráva v Hertogenboschi, kde sa prebojovala do semifinále a v debli si zahrala finále po boku krajanky Terezy Mihalíkovej (25). Vyšla jej kvalifikácia na Wimbledon a vo Varšave odohrala dve derby. Kvalifikáciu zvládla tiež v Prahe, kde nebola ďaleko od zopakovania štvrťfinále z roku 2021. Po neúspešnom osemfinále si našla čas a s Flashscore Správami prebrala niekoľko tém nielen o aktuálnej sezóne, ale tiež najbližších plánoch.

V prvom kole zvládla slovenská tenistka duel s Wang Sin-jü, aj keď v treťom sete takmer zápas stratila za stavu 5:4. Napriek tomu opäť ukázala nezlomnosť a duel dotiahla do víťazného konca v tajbrejku. V druhom nastúpila premiérovo proti Japonke Nao Hibinovej. Súboj prerušil za stavu 1:2 pre súperku v prvom sete dážď. V druhej sade dokázala Viktória Hrunčáková vyrovnať z 2:5 na 5:5, ale nakoniec za 99 minút v prehrala 1:6, 5:7

"Snažila som sa dostať do zápasu a chytiť sa nejakým gemom, čo sa mi ku koncu podarilo. Som rada, že som mohla zabojovať aspoň o druhý set a pokúsiť sa zvrátiť nepriaznivý vývoj. Bohužiaľ, nevyšlo to, ale snažila som sa až do konca. Nie je jednoduché, keď sa zápas stále odkladá. Človek nikdy nevie, či ide, alebo nejde hrať. Každá to však máme rovnaké. Moja súperka sa s tým vyrovnala oveľa lepšie ako ja. Na kurte som sa necítila dobre. Nevadí, beriem to ako ponaučenie do budúcna," uviedla po vypadnutí pred bránami štvrťfinále turnaja Livesport Prague Open. 

Zostrih zápasu Hibinová - Hrunčáková
Flashscore

Osmičku najlepších dosiahla v "stovežatej" v roku 2021. V aktuálnej edícii sa do hlavnej súťaže prebojovala z kvalifikácie, v ktorej nestratila ani set. Napravila si tak chuť po minulom roku, keď ju zastavila prvá súperka.

"Prahu mám všeobecne veľmi rada. Fanúšikovia sú tu super. Mesto je nádherné. Keď mám čas, rada tam zájdem. Býva tu moja najlepšia kamarátka, takže vždy mám radosť, keď sem prídem," nadviazala 25-ročná slovenská tenistka, ktorej v rebríčku momentálne patrí 117. miesto.

Posledné dva mesiace si nemáte čas ani vydýchnuť (v Prahe 21. turnaj v tomto roku, pozn.). Poháňajú vás a dodávajú energiu pozitívne výsledky na jednotlivých turnajoch? 

"Myslím, že celkovo mám v posledných týždňoch dosť nahraté. Na druhej strane, teší ma to. Keď človek hrá turnaje, znamená to, že sa mu darí. Najmä trávnatú sezónu hodnotím pozitívne. Vo Varšave som nedávno taktiež odohrala veľmi dobré zápasy."

Najhoršie je na tom neustále presúvanie sa, resp. cestovanie? 

"(Úsmev). Beriem to tak, že je to moja práca. Jasné, cestovanie nie je sranda. Keď sa dá, cestujem autom. Mala som určité zdravotné problémy, takže sa snažím čo najmenej lietať. Všetko zvládam zatiaľ v pohode. Je to fajn. Všade chodím s manželom, ktorý je zároveň mojím trénerom. Nie je to jednoduché, ale ide to."

Vo Varšave vyradila Slovenku Kučovú a následne nestačila na českú tenistku Noskovú.
Vo Varšave vyradila Slovenku Kučovú a následne nestačila na českú tenistku Noskovú.Profimedia

Načrtli ste Varšavu. Hrali ste tam slovenské (s Kučovou) i české (s Noskovou) derby. Sú to pre vás špeciálne súboje?

"Je to iné. Najmä, keď hrajú dve hráčky z rovnakej krajiny. Dá sa povedať, že je to ťažšie po psychickej stránke. S Češkami je to v pohode. Sú z inej krajiny. Všetci vieme, že baby z Česka hrajú výborne. Proti nim môžem iba prekvapiť."

Okrem Varšavy vám výborne sadla tráva v Hertogenboschi. Zahrali ste si semifinále, ale aj finále štvorhry s Terezou Mihalíkovou. Vnímate deblové zápasy rovnako za dôležité?

"Štvorhru hrám veľmi rada. Žiaľ, tento rok som do nej nemohla tak často, pretože som sa zúčastnila viacerých ITF turnajov, aby som si zlepšila singlový rebríček. V deblovom som tak v úvode sezóny klesla, ale poslednými podujatiami som sa dostala naspäť do stovky, čo je super. Keď budem prichádzať na turnaje, chcem pokračovať aj vo štvrohrách."

Singlové postavenie Hrunčákovej.
Singlové postavenie Hrunčákovej.Flashscore

Čo vás čaká a aké ciele máte v najbližšom období? 

"Ďalší týždeň sa vraciam do Varšavy. Bude to turnaj pred začiatkom kvalifikácie na US Open, na ktorú následne odletím. Bola by som rada, keby si tam zahrám aj štvorhru. Vnútorným cieľom je dostať sa v Austrálii (Australian Open v januári 2024, pozn. redakcie) do hlavnej súťaže. To by bolo skvelé."