Hrunčáková nestačila na Noskovú. Češka si zahrá štvrťfinále WTA prvýkrát od februára

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hrunčáková nestačila na Noskovú. Češka si zahrá štvrťfinále WTA prvýkrát od februára

Hrunčáková na českú tenistku Noskovú vo Varšave nestačila.
Hrunčáková na českú tenistku Noskovú vo Varšave nestačila.Profimedia
Linda Nosková (18) zdolala vo Varšave slovenskú tenistku Viktoriu Hrunčákovú (25) dvakrát 6:3. Prvýkrát po takmer šiestich mesiacoch postúpila do štvrťfinále turnaja WTA a zaznamenala prvú víťaznú sériu na najvyššom okruhu od marca. O svoje tretie semifinále na tejto úrovni si môže zahrať so svetovou jednotkou Igou Swiatekovou (22).

Hrunčáková - Nosková 3:6, 3:6

Linda Nosková zažiarila v úvodnom januárovom týždni, keď z kvalifikácie postúpila do svojho prvého finále na hlavné podujatie, v Adelaide vyradila okrem iných Dariu Kasatkinovú, Viktoriu Azarenkovú a Ons Džabúrovú. Zastavila ju až neskoršia šampiónka Australian Open Aryna Sabalenková. Podobne sa jej darilo aj v Lyone, kde sa ako kvalifikantka dostala do štvrťfinále.

V nasledujúcich mesiacoch sa však juniorskej víťazke French Open prestalo dariť. Jej prvá víťazná šnúra na vrcholnom okruhu od marca a ďalšia účasť medzi najlepšími ôsmimi prišla až tento týždeň na tvrdom povrchu vo Varšave. V hlavnom a najväčšom meste Poľska bola poslednou nasadenou hráčkou.

Zostrih zápasu Hrunčáková - Nosková
Flashscore

Zatiaľ čo v úvodnom kole mala blízko k vyradeniu proti kvalifikantke a reprezentantke tretej stovky rebríčka Jane Fettovej, štvrťfinálový zápas s bývalou 43. a teraz 122. hráčkou renkingu Viktóriou Hrunčákovou ovládla. Na postup tentoraz potrebovala len hodinu a osem minút.

V česko-slovenskom derby trafila iba 48 % svojich prvých podaní, napriek tomu mala zápas od začiatku pod kontrolou a na servise zaváhala len raz. Súperku pustila k brejku až v závere súboja, ktorý síce nedopodávala, ale ukončila ho svojím štvrtým brejkom.

Hrunčáková už skôr na turnaji jedno derby zvládla - slovenské. Proti Kristíne Kučovej viedla 3:0 v prvom sete, ale nakoniec musela zvrátiť brejkbal. V priebehu dvoch hodín vyhrala 7:5 a 6:3. V januári si v Aucklande pripísala prvé štvrťfinále od júla 2021 a až v Rosmalene prelomila premiérové semifinále na okruhu WTA od 2019.

Štatistika súboja
Štatistika súbojaFlashscore

Na českú tenistku nestačila ani v druhom vzájomnom zápolení. Prvé odohrali v januári v Lyone. Vo finále kvalifikácie vtedy uspela Nosková taktiež v dvoch setoch 6:1, 6:3. Slovenka vyhrala so súperkami z TOP 60 od začiatku roka 2020 iba päť duelov.

Nosková bude v piatok usilovať o svoju tretiu semifinálovú účasť na turnajoch WTA. Okrem tohtoročného Adelaide bola medzi kvartetom najlepších aj na minuloročnom Livesport Prague Open. Vo štvrťfinále sa stretne so svetovou jednotkou a domácou hviezdou Igou Swiatekovou, alebo Claire Liuovou.