Norrie úspešne vykročil za obhajobou titulu v Brazílii, Sabalenkovej rýchly koniec v Dubaji

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Norrie úspešne vykročil za obhajobou titulu v Brazílii, Sabalenkovej rýchly koniec v Dubaji

Norrie v prvom kole porazil Delliena.
Norrie v prvom kole porazil Delliena.Profimedia / Flashscore
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 20. februára?

21:45 - Gaël Monfils v 1. kole turnaja v Dauhe zdolal Holanďana Boticea Van de Zandschulpa 6:1, 7:6 a uštedril mu tretiu prehru na turnajoch ATP za sebou. Vo svojom ďalšom zápase nastúpi 37-ročný Francúz, ktorý na tomto podujatí kraľoval v roku 2018, proti Číňanovi Zhizhenovi Zhangovi

21:12 - Na podujatí ATP v Dauhe sa do druhého kola pozrie Brit Andy Murray, keď zvíťazil nad Francúzom Alexandrom Müllerom v dvoch setoch 6:1 a 7:6 (5).

21:00 - V Dubaji postúpila aj tretia nasadená Coco Gauffová z USA, ktorá zdolala Talianku Elisabettu Cocciarettovú 6:1, 7:5.

19:07 - Poľska tenistka Iga Swiateková sa prebojovala do osemfinále turnaja WTA v Dubaji. Najvyššie nasadená hráčka zdolala v 2. kole Američanku Sloane Stephensovú v dvoch setoch 6:4, 6:4. V ďalšom zápase ju čaká Jelina Svitolinová.

16:39 - Karolína Muchová sa začala na US Open, kde absolvovala svoje posledné súťažné zápasy, trápiť so zápästím a problém sa nakoniec rozhodla vyriešiť operačným zákrokom. Zvolila tak po odporúčaní tímu lekárskych špecialistov a s cieľom zaistiť plné uzdravenie a návrat do profesionálneho tenisu. Zdravotná pauza trvajúca od polovice septembra sa tak ešte o niekoľko mesiacov pretiahne.

16:10Čeng Čchin-wen zažiarila v januári postupom do finále Australian Open, avšak na Blízkom východe sa jej veľmi nedarí. Nasadená šestka prišla do Dubaja po neúspechu v osemfinále v Dauhe a o postup do štvrťfinále bude po víťazstve 5:7, 6:2, 6:2 nad kvalifikantkou Nao Hibinovou bojovať aj v Spojených arabských emirátoch. V osemfinále vyzve Anastasiu Potapovovú.

14:51 - Český tenista Jakub Menšík prekvapujúco postúpil do 2. kola dvojhry na turnaji ATP v katarskej Dauhe. Iba 18-ročný hráč vyradil v úvodnom kole piateho nasadeného Španiela Alejandra Davidovicha Fokinu 7:6 (3), 6:4.

14:47 - V dubajskom osemfinále si zahrá aj štvrtá nasadená kazašská tenistka Jelena Rybakinová. V 2. kole v súboji s Bieloruskou Viktoriou Azarenkovou prehrala prvý set 4:6, potom druhý vyhrala 6:2 a následne jej súperka zápas skrečovala. 

12:07 - Aryna Sabalenková bez straty jediného setu obhájila triumf na januárovom Australian Open, avšak na "tisícke" v Dubaji skončila hneď po prvom zápase, hoci viedla o set a brejk. Bývalá svetová jednotka podľahla 7:6, 3:6, 0:6 Donne Vekičovej a so svojou neobľúbenou súperkou si zhoršila vzájomnú bilanciu na 2:6. Viac v článku.

10:13 - Markéta Vondroušová si vo svojom úvodnom zápase na "tisícke" v Dubaji poradila s trápiacou sa Peyton Stearnsovou 6:1, 5:7, 6:2, s ktorou vyhrala aj svoj tretí zápas. Zaznamenala tak po štvrťfinále na US Open len svoje druhé individuálne turnajové víťazstvo. Úradujúca wimbledonská šampiónka sa v osemfinále stretne s Ľudmilou Samsonovou.

09:54 - Maria Sakkariová pricestuje do Dubaja, kde pri všetkých troch predchádzajúcich štartoch v hlavnej súťaži prehrala hneď s prvou súperkou. V tomto roku má na turnajoch bilanciu 1:3 a sériu troch prehier. Grécka jednotka, ktorá po viac ako dvoch rokoch vypadla z prvej desiatky rebríčka, tentoraz uspela, keď zdolala rozbehnutú Emmu Navarrovú 6:2, 6:4. O svoje prvé štvrťfinále od októbra si zahrá s Jasminou Paoliniovou.

08:11 -Thanasi Kokkinankis zdolal v prvom kole turnaja v Los Cabos Jacka Drapera 4:6, 7:6, 6:4 a pripísal si prvé tohtoročné víťazstvo v hlavnej súťaži turnaja ATP. Austrálčan sa v druhom kole stretne s ďalším Britom Danielom Evansom, ktorý zdolal piateho nasadeného Romana Safiullina.

06:22 - Cameron Norrie vstúpil do turnaja v Riu de Janeiro víťazne a úspešne vykročil za obhajobou titulu z minulého roka. Brit na úvod brazílskeho podujatia ATP 500 zdolal Bolívijčana Huga Delliena v dvoch setoch 6:3, 6:2. Aktuálne 23. hráč svetového rebríčka vyzve v ďalšom kole Čiľana Tomasa Barriosa Veru.