Sabalenková vyhrala v Madride ďalšiu trojsetovú bitku, pokračuje za obhajobou titulu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sabalenková vyhrala v Madride ďalšiu trojsetovú bitku, pokračuje za obhajobou titulu

Sabalenkovej zatiaľ španielska antuka sedí.
Sabalenkovej zatiaľ španielska antuka sedí.Profimedia
Dvojnásobná šampiónka Aryna Sabalenková (25) na turnaji WTA 1000 v Madride pokračuje v útoku na obhájenie minuloročného triumfu. Svetová dvojka v 3. kole zdolala po dlhom boji americkú tínedžerku Robin Montgomeryovú (19) štartujúcu na divokú kartu. V oboch predchádzajúcich prípadoch, keď si Bieloruska pripísala v španielskej metropole aspoň jednu výhru, dokráčala až k titulu.

Montgomeryová - Sabalenková 1:6, 7:6, 4:6

Sabalenková po obhájení triumfu na Australian Open na štyroch turnajoch v rade neporazila viac ako dve súperky. Túto nepriaznivú sériu zlomila až na "tisícke" v Madride, kde získala svoje dve jediné antukové trofeje. V treťom kole zvládla rolu favoritky proti neskúsenej Montgomeryovej, ktorú prekonala až po dvaapolhodinovej bitke.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Sabalenková sa od začiatku prvého setu prezentovala svojim agresívnym tenisom a ľavou rukou hrajúcu Američanku prehrávala vo všetkých smeroch, odvrátila oba brejkbaly a sama dve z troch šancí pri podaní súperky využila.

V druhom dejstve držala 19-ročná Montgomeryová krok so svetovou dvojkou až do samotného záveru. Skrátenú hru získala pomerom 7:5 a zaistila si rozhodujúci set. V desiatom geme tretej časti duelu sa Sabalenková dostala k trom mečbalom, hneď ten prvý po nevynútenej chybe Američanky premenila a mohla oslavovať postup.

Bývalá svetová jednotka si z posledných 10 zápasov pripísala iba šiestu výhru a svoju tohtoročnú bilanciu upravila na 17:5. V Madride štartuje šiestykrát, trikrát skončila hneď po svojom úvodnom vystúpení, v rokoch 2021 aj 2023 dokráčala až k triumfu.

O štvrťfinále si obhajkyňa titulu zahrá s 15 zápasov neporazenou Danielle Collinsovou. Američanka, ktorá ovládla predchádzajúcu "tisícku" v Miami aj antukový turnaj v Charlestone, otočila aj druhý súboj v španielskej metropole a postúpila do prvého tunajšieho osemfinále.