Návrat po očistení svojho mena. Halepová sa predstaví na turnaji Miami Open

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Návrat po očistení svojho mena. Halepová sa predstaví na turnaji Miami Open

Halepová sa teší na reštart kariéry.
Halepová sa teší na reštart kariéry.Reuters
Rumunská tenistka Simona Halepová (32) sa po dlhej pauze dočká súťažného vystúpenia. Po úspešnom odvolaní sa voči dopingovému dištancu prijala divokú kartu na turnaj Miami Open, ktorý sa uskutoční od 17. do 31. marca.

Halepovej, bývalej šampiónke Wimbledonu a French Open, najvyšší súd pre svetový šport skrátil štvorročný zákaz aktivity za doping na deväť mesiacov. Vzhľadom na to, že trest plynul od jesene 2022, sa Rumunka môže okamžite vrátiť na kurty.

Rodáčka z mesta Konstanca na sociálnych sieťach uviedla: "Som nadšená, že vám všetkým môžem oznámiť, že o dva týždne sa na Miami Open vrátim do diania WTA Tour! Ďakujem turnaju za to, že mi dal túto príležitosť. Už sa neviem dočkať návratu na kurt a súťaženia. Čoskoro sa všetci uvidíme!" 

Halepovú suspendovali v októbri 2022 po tom, ako mala na US Open pozitívny test na roxadustat - zakázaný liek, ktorý stimuluje tvorbu červených krviniek. Vlani bola obvinená aj z ďalšieho dopingového priestupku pre nezrovnalosti v jej biologickom pase športovca, metóde určenej na monitorovanie rôznych krvných parametrov s cieľom odhaliť potenciálny doping.

Tenistka obvinenia rázne odmietala a priznala, že v prípade zachovania pôvodného štvorročného zákazu by bola s najväčšou pravdepodobnosťou nútená ukončiť kariéru.