Nerozumie nenávisti súperiek. Ja som nič neurobila, reaguje na ťažký rok Sabalenková

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nerozumie nenávisti súperiek. Ja som nič neurobila, reaguje na ťažký rok Sabalenková

Sabalenková vraví, že reakcie niektorých jej súperiek ju prekvapili.
Sabalenková vraví, že reakcie niektorých jej súperiek ju prekvapili.Reuters
Bieloruska Aryna Sabalenková (24) priznala, že sa snaží pochopiť "nenávisť", s ktorou sa stretla v tenisovom zákulisí v súvislosti s napätými vzťahmi medzi niektorými hráčkami po ruskej invázii na Ukrajinu.

Svetová dvojka už skôr povedala, že nemá nič proti ukrajinskému ľudu a uviedla, že cítila sa zle, keďže akcie Moskvy proti Kyjevu pokračujú. Bielorusko bolo tiež prípravnou pôdou pre inváziu, ktorú Moskva nazýva "špeciálnou vojenskou operáciou".

"Bolo to pre mňa naozaj ťažké, pretože s takou nenávisťou v zákulisí som sa ešte nikdy nestretla. Na Instagrame je veľa hejterov, keď prehrávate zápasy, ale v šatni som tomu nikdy nečelila. Bolo náročné pochopiť, že je toľko ľudí, ktorí ma nenávidia bez dôvodu. Ja som nič neurobila," poznamenala Sabalenková pred Miami Open. 

Víťazka Australian Open prehrala v nedeľu vo finále Indian Wells s Jelenou Rybakinovou. Ukrajinka Lesia Curenková z turnaja odstúpila zo zápasu proti Sabalenkovej pre záchvat paniky, ktorý vyvolal rozhovor so šéfom WTA Stevom Simonom o reakcii najvyšších predstaviteľov tenisu na ruskú inváziu.

Sabalenková naznačila, že v minulom roku viedla "čudné rozhovory" s členmi niektorých hráčskych tímov.

"Bolo to naozaj ťažké, ale teraz sa to zlepšuje," priznala. Svetová jednotka Iga Swiateková vyzvala na poskytnutie väčšej podpory ukrajinským hráčkam s tým, že vedenie tenisu nerobí dosť. Dvojnásobná grandslamová šampiónka Viktoria Azarenková z Bieloruska reagovala, že to tak nie je.

"Sú určité hráčky, ktoré majú rôzne pocity a správanie. Nemusím nevyhnutne zdieľať rovnaký názor ako Iga. Odporúčala by som jej, aby sa pozrela na veci, ktoré sa stali, skôr než sa vyjadrí. Ako členka hráčskej rady rada poskytnem fakty. To by bol vhodnejší spôsob, ako viesť tento rozhovor," kontrovala Azarenková.

Sabalenková sa v roku 2023 pokúsi o útok na tenisový trón.
Sabalenková sa v roku 2023 pokúsi o útok na tenisový trón.Flashscore