Cortes dostal 15-ročný zákaz činnosti, Split sledoval postup Kovalíka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Cortes dostal 15-ročný zákaz činnosti, Split sledoval postup Kovalíka
Kovalík si v Chorvátsku zahrá štvrťfinále.
Kovalík si v Chorvátsku zahrá štvrťfinále.TASR / Flashscore
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 10. apríla?

18:02 – Program na Masters 1000 v Monte Carle druhý deň po sebe komplikuje nepriazeň počasia. Na monackej antuke boli prerušené posledné dva duely druhého kola medzi minuloročným finalistom Holgerom Runom so Summitom Nagalom (6:3, 2:1) a Grigorom Dimitrovom s Miomirom Kecmanovičom (6:4, 2:1).

16:26 - Casper Ruud pred pár dňami aj vinou zdravotného problému nečakane prehral semifinále v Estorile, ale už je zrejme zase fit. Najlepší nórsky tenista v histórii vstúpil na Masters v Monte Carle víťazstvom 6:2, 6:4 nad Alejandrom Tabilom a štvrtý rok po sebe postúpil na monackej "tisícke" do osemfinále. O prerušenie dvoch nezdarov v tejto fáze tamojšieho podniku bude bojovať so šesť zápasov neporazeným Hubertom Hurkaczom.

16:23 - Daniil Medvedev začal na Masters v Monte Carle hladkou výhrou 6:2, 6:4 nad veteránom Gaëlom Monfilsom a aj vďaka zisku posledných piatich gemov vyrovnal vzájomnú bilanciu na 2:2. O úspešnú obhajobu minuloročnej štvrťfinálovej účasti sa štvrtý hráč poradia pobije s krajanom Karenom Chačanovom.

Zostrih zápasu Medvedev - Monfils.
Flashscore

15:51 - Hubert Hurkacz vyhral aj šiesty tohtoročný zápas na svojom najmenej obľúbenom povrchu. Po prekvapivom triumfe v Estorile pokračuje vo víťaznej sérii na Masters v Monte Carle, kde v druhom kole zdolal 7:5, 7:6 Roberta Bautistu. O štvrťfinále a zároveň vyrovnanie svojho maxima v tomto dejisku sa bude usilovať proti Casperovi Ruudovi.

15:02 - Jozef Kovalík postúpil do štvrťfinále dvojhry na challengeri 75 v chorvátskom Splite. V druhom kole zvíťazil nad štvrtým nasadeným Francúzom Quentinom Halysom a zdolal ho 6:2, 3:6, 6:4 za 125 minút. Ďalším súperom tridsaťjedenročného slovenského reprezentanta bude Talian Stefano Travaglia

14:37 - Stefanos Tsitsipas začal druhé kolo v Monte Carle, kde získal obe svoje trofeje z turnajov Masters, strateným podaním. Šampión z ročníkov 2021-22 však potom už nestratil ani gem a zmietol Tomása Martína Etcheverryho za 64 minút 6:1, 6:0. V ďalšej fáze si zahrá proti Alexandovi Zverevovi.

14:27 - Jannik Sinner skvele začal antukovú jar na Masters v Monte Carle. Minuloročný semifinalista nedal v úvodnom zápase šancu Sebastianovi Kordovi a stredajší súboj so synom slávneho bývalého českého tenistu ovládol 6:1, 6:2. V osemfinále sa stretne s Janom-Lennardom Struffom Viac v článku.

Zostrih zápasu Sinner - Korda.
Flashscore

13:52 - Obhajca titulu Andrej Rubľov z Ruska vypadol na antukovom turnaji ATP Masters 1000 v Monte Carle hneď na prvej prekážke. V súboji 2. kola podľahol v stredu Alexeiovi Popyrinovi z Austrálie v dvoch setoch 4:6 a 4:6. Popyrin sa v osemfinále stretne s krajanom Alexom de Minaurom. Rubľov už predtým na turnaji v Miami vypadol vo svojom prvom súboji, keď nestačil na Tomáša Macháča a v Indian Wells zdolal jediného súpera a potom ho vyradil Jiří Lehečka. Vlani vo finále v Monte Carle zdolal Dána Holgera Runeho.

13:20 - Tereza Martincová mohla hneď v prvom kole turnaja v Zaragoze ukončiť obhajobu vlaňajšieho finále. Bývalá 40. hráčka sveta a momentálne 167. tenistka rebríčka prekonala stratu setu a dvoch brejkov a napokon prekonala Miriam Bulgaruovú 2:6, 7:5, 6:3. V druhom kole ju čaká bývalá semifinalistka French Open a nasadená dvojka Martina Trevisanová.

13:17 - Lorenzo Sonego vstúpil do hlavnej súťaže turnaja Masters v Monte Carle ako lucky loser, keď nahradil svetovú trojku Carlosa Alcaraza, a v úvodnom kole mal voľný žreb. Talian v stredu zdolal trápiaceho sa Félixa Augera-Aliassimeho 6:4, 7:5 a o štvrťfinále si zahrá buď s Ugom Humbertom, alebo Zhizhenom Zhangom.

11:26 - Pätnásťročným zákazom potrestala Medzinárodná agentúra pre bezúhonnosť tenisu (ITIA) Aarona Cortesa za ovplyvňovanie zápasov. Dvadsaťdeväťročný hráč sa priznal k porušeniu pravidiel v 35 prípadoch v rokoch 2016 až 2018. Španiel, ktorý bol v rebríčku najvyššie na 955. mieste, výsledky duelov manipuloval za úplatky a navyše sám tipoval. Dostal tiež pokutu 75-tisíc dolárov, z toho 56 250 dolárov je podmienečný finančný postih. Cortes pri vyšetrovaní spolupracoval a trest prijal.

10:50 -Gael Monfils priznal, že v jeho plánoch na rok 2024 nefiguruje olympiáda v Paríži. "Francúzsko má aktuálne veľa mladých chlapcov, ktorí hrajú dobre. Takže ak sa nekvalifikujem, je mi to jedno," povedal 37-ročný Francúz na tlačovej konferencii na turnaji v Monte Carle.

"Kvalifikovať sa na olympiádu bol pôvodne skôr krátkodobý cieľ. Ale zmenil som ho. Rád by som sa urdžal v rebríčku tam, kde som," dodal Monfils, ktorý je aktuálne na 40. mieste rebríčka ATP, lepšie postavenie majú traja jeho krajania - Ugo Humbert (15.), Adrian Mannarino (20.) a Arthur Fils (36.).