Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvojnásobný šampión Tsitsipas začal antukový Masters v Monte Carle opäť víťazne

Stefanos Tsitsipas kráča za svojím tretím titulom v Monte Carle
Stefanos Tsitsipas kráča za svojím tretím titulom v Monte CarleProfimedia
Šampión z rokov 2021 a 2022 Stefanos Tsitsipas (25) aj po šiesty raz v kariére zvládol víťazne vstúpiť na antukový turnaj Masters 1000 v Monte Carle. Tento rok gréckemu favoritovi uľahčil postup Srb Laslo Djere (28), ktorý skrečoval a prehral piate vzájomné stretnutie. Kanaďan Félix Auger-Aliassime (23) si v Monaku zabezpečil súboj s Carlosom Alcarazom (20).

Djere - Tsitsipas 3:6, 2:3 / skreč D.

Stefanos Tsitsipas štartuje v Monaku tento rok už po šiesty raz a opäť zvládol svoju premiéru. Vo svojom prvom zápase na antuke od vlaňajšieho Roland Garros viedol nad Laslom Djerem 6:3 a 3:2 s brejkom, keď srbský tenista v šiestej hre druhého setu skrečoval. Tsitsipas tak zvýšil svoje vedenie vo vzájomných stretoch na 5-0.

Dvadsaťpäťročný Grék zatiaľ neprežíva dobrú sezónu. Iba raz vyhral tri súboje v rade, na menšom podujatí ATP 250 v mexickom Los Cabos si zahral jediné semifinále a vypadol z prvej desiatky. V druhom kole sa Tsitsipas, momentálne 12. hráč svetového rebríčka, stretne buď s Čiľanom Nicolasom Jarrym, alebo Argentínčanom Tomásom Martínom Etcheverrym.

Tsitsipas získal v Monte Carle oba svoje tituly z turnajov Masters 1000, keď dominoval v edíciách 2021 a 2022. Vlani po sérii 12 víťazstiev v rade vypadol vo štvrťfinále s Taylorom Fritzom a hetrik tak neskompletizoval.

Auger-Aliassime - Nardi 6:2, 6:3

Félix Auger-Aliassime vo svojom prvom tohtoročnom zápase na antuke zdolal hladko 6:2, 6:3 sedem duelov neporazeného talianskeho kvalifikanta Lucu Nardiho, ktorý na seba pred mesiacom upozornil skalpom Novaka Djokoviča v Indian Wells. Predminulý týždeň triumfoval na domácom challengeri v Neapole. Svoju mizernú bilanciu na Masters v Monte Carle vylepšil na 2-4.

Kanadský tenista vyzve svetovú trojku Carlosa Alcaraza, proti ktorému má skóre 2-3. Obe víťazstvá dosiahol na tvrdom povrchu v hale v roku 2022 v Davisovom pohári a v Bazileji.

Na turnaji v singlovej zostave nechýba svetová jednotka a šampión z rokov 2013 a 2015 Novak Djokovič, ktorý vynechal predchádzajúci Masters v Miami či Jannik Sinner, víťaz troch tohtoročných turnajov. Andrej Rubľov obhajuje titul.