Tsitsipas i Dimitrov hladko zvládli 1. kolo v Monte Carle, Fritz príde o post jednotky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tsitsipas i Dimitrov hladko zvládli 1. kolo v Monte Carle, Fritz príde o post jednotky
Tsitsipas sa predstaví v Monte Carle.
Tsitsipas sa predstaví v Monte Carle.Profimedia / Flashscore
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 8. apríla?

19:10 - Jozef Kovalík zvládol úlohu favorita a postúpil do druhého kola na challengri v chorvátskom Splite, keď za 79 minút porazil Belgičana Davida Nicholasa Ionela 6:4, 6:1. Nenasadeného Slováka čaká v bitke o štvrťfinále štvorka pavúka Francúz Quentin Halys.

18:55 - Karen Chačanov na úvod turnaja Masters 1000 v Monte Carle zdolal Brita Camerona Norrieho 7:5, 7:6. Vo vzájomnej bilancii tak vedie 4-3. Pätnásty nasadený Rus si na druhom podujatí po sebe zmeria sily s Argentínčanom Franciscom Cerúndolom, ktorý sa na monackej antuke snaží vyrovnať svoje maximum.

Zostrih zápasu.
Flashscore

18:43 - Tenistky Slovinska nastúpia 12. a 13. apríla v kvalifikačnom dueli Pohára Billie-Jean-Kingovej na pôde Slovenska aj bez Tamary Zidanšekovej. Semifinalistka Roland Garros z roku 2021 dala prednosť turnajom na antuke. Už v marci bolo jasné, že na harde v bratislavskom NTC sa v slovinskom drese nepredstaví ani Kaja Juvanová. Slovinskou jednotkou tak bude v Bratislave Veronika Erjavecová, 203. hráčka rebríčka WTA. Víťaz duelu postúpi na novembrový finálový turnaj v Seville. 

Zo Sloveniek sú v rebríčku oproti Erjavecovej lepšie Schmiedlová, Šramková i Hrunčáková.
Zo Sloveniek sú v rebríčku oproti Erjavecovej lepšie Schmiedlová, Šramková i Hrunčáková.Flashscore

18:00 - Svetová jednotka a šampión z rokov 2013/2015 Novak Djokovič otvorí antukovú časť sezóny v Monte Carle proti Romanovi Safiullinovi. Ruský tenista v úvodnom zápase zdolal 7:5, 6:1 antukového špecialistu a kvalifikanta Jaumeho Munara zo Španielska a pripísal si len tretie víťazstvo z posledných 11 zápasov.

17:31 - Devätnásťročný Arthur Fils deklasoval v Monte Carle nemeckého lucky losera Yannicka Hanfmanna 6:2, 6:0. Stal sa tak najmladším francúzskym víťazom zápasu na monackej antuke od roku 2005, keď o sebe začínal dávať vedieť Richard Gasquet. V druhom kole sa Fils stretne s Talianom Lorenzom Musettim (H2H 0:0).

15:45 - Dvojnásobný šampión Stefanos Tsitsipas po šiesty raz zvládol úvodný duel na Masters 1000 v Monte Carle. Grécky favorit viedol 6:3 a 3:2 nad Srbom Laslom Djerom, ktorý skrečoval a prehral tak aj ich piate vzájomné stretnutie.

14:26 - Bulhar Grigor Dimitrov sa nadrel iba v prvom sete, avšak nakoniec proti Monačanovi a držiteľovi divokej karty Valentinovi Vacherotovi dominoval za hodinu a pol 7:5, 6:2. Deviatka turnajového pavúka i svetového renkingu si v druhom kole zmeria sily proti lepšiemu z dvojice Kecmanovič - Berrettini.

Zostrih súboja.
Flashscore

12:48 - Bývalá svetová jednotka Caroline Wozniacká po necelom mesiaci opäť skrečovala duel. Tridsaťtriročná Dánka, ktorá vlani obnovila kariéru po vyše trojročnej materskej prestávke, na antuke v portugalskom Oeirase pri prvom vystúpení v Pohári Billie Jean Kingovej (predtým Fed Cup) od roku 2015 vzdala za stavu 0:6 a 0:1 súboj proti Rakúšanke Sinje Krausovej.

12:34 - Félix Auger-Aliassime vo svojom prvom tohtoročnom stretnutí na antuke zdolal hladko 6:2, 6:3 sedem zápasov neporazeného talianskeho kvalifikanta Lucu Nardiho, ktorý na seba pred mesiacom upozornil skalpom Novaka Djokoviča a predminulý týždeň triumfoval na domácom challengeri v Neapole. Kanaďan vylepšil mizernú bilanciu na Masters v Monte Carle na 2:4, pričom v druhom kole vyzve svetovú trojku Carlosa Alcaraza (H2H 2:3).

12:09 - Daniel Evans na antukovom Masters 1000 v Monte Carle, kde v roku 2021 šokoval skalpom Novaka Djokoviča a postupom do svojho najväčšieho semifinále, končí tretí raz z piatich účastí v prvom kole. Tridsaťtriročný Brit prehral s Rakúšanom Sebastianom Ofnerom 1:6, 4:6 a šiestykrát v tejto sezóne vypadol na rakete prvého súpera.

10:11 - Taylor Fritz vinou neobhájenia semifinále na turnaji Masters 1000 v Monte Carle príde po viac ako dvoch rokoch o pozíciu americkej jednotky. Najlepším Američanom sa budúci pondelok stane 21-ročný Ben Shelton, ktorý vlani na jeseň triumfoval v Tokiu a v nedeľu dobyl domácu antuku v Houstone.

09:12 - Aj na začiatku druhého aprílového týždňa sa tenisoví fanúšikovia môžu tešiť na zaujímavé menu, ktoré prináša najmä antukový turnaj v Monte Carle. Medzi najlákavejšie zápasy bude patriť atraktívny duel medzi Félixom Augerom-Aliassimom a domácim Lucom Nardim. Popoludní Laslo Djere vyzve gréckeho oponenta Stefanosa Tsitsipasa.

00:18 - Ben Shelton druhýkrát v kariére vyhral turnaj ATP. Americký mladík potvrdil rolu nasadenej jednotky na domácej pôde v Houstone, kde vo finále zdolal krajana a obhajcu titulu Francesa Tiafoea a víťazne zakončil svoj najvydarenejší týždeň na antuke. Viac v článku.

00:10 - Danielle Collinsová dokázala ako prvá od roku 2013 vyhrať dva turnaje počas dvoch týždňov na dvoch rôznych povrchoch. Osem dní po životnom triumfe na hardovej tisícke v Miami ovládla aj antukový podnik WTA 500 v Charlestone, kde výnimočný úspech potvrdila jednoznačnou finálovou výhrou. Viac v článku.