Tri a pol hodiny kvalitného tenisu. Rybakinová zdolala Kasatkinovú vo vyčerpávajúcom dueli

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tri a pol hodiny kvalitného tenisu. Rybakinová zdolala Kasatkinovú vo vyčerpávajúcom dueli

Rybakinová musela otáčať nepriaznivý stav.
Rybakinová musela otáčať nepriaznivý stav.Profimedia
Naturalizovaná Kazaška Jelena Rybakinová (24) zdolala v Montreale po odvrátení mečbalu a viac než troch hodinách boja v nočnej štvrťfinálovej bitke Dariu Kasatkinovú (26) 5:7, 7:5, 7:6. V zápase sa ukrylo až 20 strát podania. O piate tohtoročné finále si rodáčka z Moskvy zahrá s Ljudmilou Samsonovovou (24).

Kasatkinová spočiatku viedla o set a 3:1, potom však stratila svoje podanie a duel sa začal vyrovnávať. Za stavu 5:4 bola Ruska trikrát dva body od ukončenia zápasu s wimbledonskou šampiónkou z roku 2022. Po tom, čo Rybakinová zabezpečila pokračovanie hry, bola zatlačená do zhody a potom si podržala podanie - následne dosiahla šesť brejkov v siedmich gemoch a vyrovnala stav stretnutia.

"Ryba" napokon pred niekoľkými stovkami vytrvalých fanúšikov ukončila nádeje súperky úderom z nadhodu pri svojom piatom mečbale. Duel trval až tri a pol hodiny.

Zostrih stretnutia Kasatkinová - Rybakinová.
Flashscore

"Odohrala som tri ťažké bitky. Úprimne, fyzicky je to náročné. Ešte nikdy som nehrala takto neskoro večer. Ďakujem fanúšikom a dúfam, že do zajtra sa dokážem zotaviť," prezradila zjavne unavená víťazka v pozápasovom rozhovore.

Svetová štvorka v tejto sezóne postúpila do štyroch semifinále turnaja WTA 1000 a tri predchádzajúce vyhrala. V Indian Wells a Ríme si pripísala víťazstvo a v Miami skončila druhá. Pred týmto týždňom mala 24-ročná tenistka na najväčšom kanadskom tenisovom podujatí, na ktorom sa každoročne striedavo prezentujú ženy a muži v Montreale a Toronte, bilanciu len 1:2.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore/Profimedia