Tennis Tracker: Alcaraz končí, Pegulová vyradila svetovú jednotku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Alcaraz končí, Pegulová vyradila svetovú jednotku
Aktualizované
Alcaraz v Montreale podľahol Paulovi.
Alcaraz v Montreale podľahol Paulovi.AFP
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 12. augusta?

23:00 - Lukáš Pokorný získal deblový titul na turnaji ITF WTT M15 v tuniskom Monastire. Po boku Taliana Stefana Reitana zvíťazili vo finále nad mexickým párom Daniel Moreno, Alan Fernando Rubio Fierros 6:3, 6:4 za 78 minút. Pre dvadsaťjedenročného hráča Národného tenisového centra je to siedmy titul vo štvorhre na mužskom okruhu ITF, tretí v tomto roku.

22:25 - Alex de Minaur vo svojom prvom semifinále na turnaji Masters 1000 v Toronte zmietol Španiela Alejandra Davidovicha 6:1, 6:3 a postúpil do veľkého finále. O najcennejší titul si 24-ročný Austrálčan zahrá s Tommym Paulom alebo Jannikom Sinnerom.

21:45 - "Bol to ťažký zápas. Ako vždy som cítila, že ho kontrolujem, ale tak, ako to robí svetová jednotka a šampiónka, na konci druhého a začiatku tretieho setu hrala skvelý tenis. Prinútila ma zaslúžiť si to," prezradila Pegulová v pozápasovom rozhovore.

Pozápasový rozhovor s Pegulovou.
Flashscore

21:30 - Poľská tenistka Iga Swiateková skončila v semifinále dvojhry na turnaji WTA v Montreale. Svetová jednotka v sobotu nestačila na štvrtú nasadenú Jessicu Pegulovú z USA, keď jej podľahla v troch setoch 2:6, 7:6 (4) a 4:6. Pre Swiatekovú to bola prvá prehra po ôsmich víťazstvách.

Zostrih stretnutia Swiateková - Pegulová.
Flashscore

14:00 - Tri a pol hodiny kvalitného tenisu. Rybakinová zdolala Kasatkinovú vo vyčerpávajúcom dueli.

11:57 - "Odohrala som tri ťažké bitky. Úprimne, fyzicky je to náročné. Ešte nikdy som nehrala takto neskoro večer. Ďakujem fanúšikom a dúfam, že do zajtra sa dokážem zotaviť," uviedla Rybakinová po zdolaní Kasatkinovej.

Rozhovor s Rybakinovou po zápase s Kasatkinovou
Flashscore

11:25 - "Chcela som hrať tvrdo. Som veľmi šťastná, že sa mi podarilo zvýšiť moju silu v treťom sete. Je fajn hrať na tomto štadióne, ďakujem vám za podporu. Atmosféra bola skvelá," uviedla Swiateková po postupe v Montreale.

Rozhovor so Swiatekovou po zápase s Collinsovou
Flashscore

11:00 - Novak Djokovič, Daniil Medvedev, Andy Murray, Ben Shelton, Dominic Thiem a Alexander Zverev otestovali svoje znalosti z histórie svetového rebríčka ATP. Desať tenistov mali zoradiť podľa počtu týždňov strávených na poste svetovej jednotky a ukázalo sa, že túto štatistiku má najlepšie načítanú Djokovič. "Roky skúseností na okruhu," komentoval s úsmevom svoje víťazstvo tridsaťšesťročný Srb, ktorý na čele rebríčka strávil dohromady rekordných 389 týždňov.

10:21 - Iga Swiateková za posledné dve sezóny vyhrala celkom už 117 zápasov (67 a 50), čo naposledy dokázala v rokoch 2013 a 2014 Serena Williamsová (130 - 78 a 52). Poľka ju tento rok môže prekonať.

09:05 - Jelena Rybakinová v Montreale zdolala po odvrátení mečbalu a viac než 3 hodinách boja v nočnej štvrťfinálovej bitke Darju Kasatkinovú 5:7, 7:5, 7:6. V zápase sa ukrylo až 20 strát podania. O piate tohtoročné finále si Kazaška zahrá s Ľudmilou Samsonovovou.

Zostrih zápasu Rybakinová - Kasatkinová
Flashscore

06:13 - Jannik Sinner v Toronte porazil 6:4, 4:6, 6:3 Francúza Gaëla Monfilsa a štvrtýkrát v sezóne postúpil do semifinále turnaja Masters 1000. V ňom sa dvadsaťjedenročný Talian stretne s Američanom Tommym Paulom.

05:11 - Ľudmila Samsonovová zvíťazila vo štvrťfinálovom súboji háčok z druhej svetovej desiatky, ktoré v piatok v Montreale odohrali svoj druhý zápas. S Belindou Bencicovou vyhrala dvakrát 6:4, odplatila jej tohtoročné vyradenie z Abú Zabí a zvýšila svoje vedenie vo vzájomnej bilancii na 4:1. V semifinále sa stretne s víťazkou zápasu medzi Jelenou RybakinovouDariou Kasatkinovou.

05:07 - Rovnako ako vlani v Montreale skončil Carlos Alcaraz na kanadskom Rogers Cupe na rakete Tommyho Paula. V Toronte španielsky favorit prehral vo štvrťfinále 3:6, 6:4, 3:6 a len druhýkrát v tejto sezóne sa mu nepodarilo postúpiť aspoň medzi najlepšiu štvoricu. Dvadsaťšesťročný Američan si pripísal ďalší skalp svetovej jednotky a prvýkrát sa dostal do semifinále turnaja Masters 1000. O svoje štvrté a doteraz najväčšie finále sa stretne s Jannikom Sinnerom alebo Gaëlom Monfilsom.

05:02 - Poľka Iga Swiateková musela v Montreale druhý deň po sebe hrať tri sety. Danielu Collinsovú zdolala 6:3, 4:6, 6:2, vyhrala ôsmy duel v rade a postúpila do semifinále. V ňom sa svetová jednotka stretne s ďalšou Američankou Jessicou Pegulovou.

04:59 - Američanka Jessica Pegulaová zdolala v Montreale šesť zápasov neporazenú krajanku a deblovú partnerku Coco Gauffovú 6:2, 5:7, 7:5 a tretí rok po sebe postúpila na kanadskej "tisícke" do semifinále.

04:00 - Norbert Gombos sa nepredstaví v semifinále dvojhry na challengeri 100 v Banja Luke (118 000 EUR, antuka vonku). Zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza nastúpil na štvrťfinálový duel proti piatemu nasadenému Kimmerovi Coppejansovi z Belgicka, ktorému za stavu 5:3 v prvom sete musel zápas skrečovať pre zranenie ľavého stehenného svalu.