Revanš v Taliansku na jednotku. Klein ovládol challenger v Ortisei, získal tretí titul

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Revanš v Taliansku na jednotku. Klein ovládol challenger v Ortisei, získal tretí titul

Klein sa môže tešiť z tretieho titulu na challengeroch.
Klein sa môže tešiť z tretieho titulu na challengeroch.TASR
Slovenský tenista Lukáš Klein (25) získal titul na halovom challengeri v talianskej Ortisei. Vo finále zdolal Poliaka Maksa Kasnikowského (20) pomerom 6:7 (4), 7:6 (4), 7:6 (8), čím si na svoje konto pripísal tretí celkový triumf na challengeroch. Duel trval dve hodiny a 42 minút.

Klein - Kasnikowski 6:7 (4), 7:6 (4), 7:6 (8)

Po roku sa rodák zo Spišskej Novej Vsi dostal na rovnakom podujatí opäť do finále. Takmer na deň presne (30. október 2022) však ako nasadená sedmička podľahol Chorvátovi Bornovi Gojovi 6:7, 3:6 za 85 minút. Teraz sa rovnaký priebeh nezopakoval. Na začiatku týždňa bol Klein v rebríčku ATP na 181. pozícii, Kasnikowski na 310. mieste.

Klein odštartoval duel svižne, svoje podania si uhájil a za stavu 3:2 zobral Poliakovi servis. Kasnikowski si požičané okamžite uchmatol späť a prvý set dospel do tajbrejku bez ďalších brejkov. V ňom bol lepší nižšie postavený hráč, zvíťazil v ňom 7:4.

Slovák reagoval priam ideálne - bleskovým brejkom v druhom sete. Za stavu 5:4 bol na servise, lenže vyrovnanie nepotvrdil. Naopak, Kasnikowski sa dostal do vedenia 6:5 a sám Klein musel potvrdiť následnú skrátenú hru na podaní. To sa mu podarilo, v tajbrejku získal minibrejk, aby ho nakoniec doviedol do úspešného konca zhodne pomerom 7:4.

Aj tretí set došiel do skrátenej hry, tentokrát však bez toho, aby aktéri mali výhodu brejku. Dvadsaťpäťročný tenista spod Tatier viedol v tajbrejku 3:0 i 4:1, avšak následne prehral päť loptičiek a čelil dvom mečbalom. Tie odvrátil a sám vo finále premenil prvý mečbal.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore/TASR/Profimedia

Klein sa musel prebiť do finále od dvojkolovej kvalifikácie, v ktorej porazil dvoch domácich zástupcov - zároveň to boli jediné dva duely na turnaji mimo bitky o titul, v ktorých vyhral až v troch setoch. V hlavnej súťaži mu urobil najväčšie problémy v druhom kole 602. hráč sveta - Mirza Bašič z Bosny a Hercegoviny, ktorého porazil po dvoch tajbrejkoch. 

Pre Kleina ide o tretí titul na challengeroch. Predtým zvíťazil dvakrát zhodne v roku 2022, keď triumfoval v španielskom Alicante a nemeckom Troisdorfe. V LIVE rebríčku ATP figuruje na 179. mieste.

Slovenská singlová dvojka už aktuálne figuruje aj v rozpise prvého kola challengeru v nemeckom Ismaningu, kde si by si mala zmerať v prvom kole sily s Bosniakom Damirom Džumhurom.