Alcaraz potvrdil svoje trápenie na Masters v Šanghaji,  končí už v osemfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Alcaraz potvrdil svoje trápenie na Masters v Šanghaji, končí už v osemfinále
Carlos Alcaraz pokračuje v nepresvedčivých výkonoch.
Carlos Alcaraz pokračuje v nepresvedčivých výkonoch.Profimedia
Carlos Alcaraz (20) pokračuje v nepresvedčivých výkonoch po svojom wimbledonskom triumfe a naďalej čaká na ďalší titul. Najvyššie nasadený hráč a najväčší favorit skončil na prebiehajúcom Masters v Šanghaji už v osemfinále po prehre 7:5, 2:6, 4:6 s Grigorom Dimitrovom (32), čím si skomplikoval boj o post svetovej jednotky. Bulhar, ktorý si pripísal len štvrtý skalp hráča Top 2 v kariére, sa vo štvrťfinále stretne s Nicolásom Jarrym (28).

Alcaraz - Dimitrov 7:5, 2:6, 4:6

Alcaraz získal svoj druhý grandslamový titul na Wimbledone, keď vo finálovej päťsetovej bitke prekvapujúco zdolal Novaka Djokoviča. Odvtedy sa však Španiel len snaží nájsť svoju najlepšiu formu a podávať stabilné výkony, často bojuje aj so slabým premieňaním brejkbalov.

Vo štvrťfinále v Toronte prehral s Tommym Paulom, vo finále v Cincinnati s Djokovičom, v semifinále počas obhajoby na US Open s Daniilom Medvedevom a v rovnakej fáze v Pekingu s Jannikom Sinnerom. Za svoj najväčší neúspech bude pravdepodobne považovať osemfinálovú prehru s Grigorom Dimitrovom na prebiehajúcom Masters v Šanghaji, pričom všetky tri predchádzajúce zápasy proti Bulharovi vyhral bez straty setu.

Španielsky supertalent nevyužil jedinečnú šancu na triumf v čínskej metropole. Djokovič v Šanghaji neštartuje a jeho najväčší súperi Medvedev a Sinner vypadli. Na predposlednom tohtoročnom podujatí tejto kategórie však potvrdil svoju slabšiu formu od úvodného zápasu s Grégorom Barrerom. V tomto zápase nebol ďaleko od rozhodujúceho setu a potom sa viac ako dve hodiny trápil s Danielom Evansom.

Zostrih stretnutia Alcaraz - Dimitrov
Flashscore

Proti Dimitrovovi dokázal otočiť skóre 2:5 a po takmer hodine získal úvodný set. Bývalý svetový hráč číslo 3 sa však nenechal odradiť, pokračoval v agresívnom a pestrom tenise a v ďalších dvoch setoch dominoval. Favoritovi neponúkol ani jednu šancu na brejkbal, celkovo mu povolil len šesť gemov.

Alcaraz si prehrou výrazne skomplikoval boj o koncoročnú pozíciu jednotky s Djokovičom. V tohtoročnom rebríčku teraz za Srbom zaostáva presne o 500 bodov, čo môže v Bazileji vymazať. Potom by sa obaja mali predstaviť na poslednom Masters v Paríži a Turnaji majstrov v Turíne.

Prvýkrát od premiérového ročníka 2009 nebude v Šanghaji triumfovať ani jeden zo štyroch najvyššie nasadených hráčov. Už po Medvedevovom vyradení bolo isté, že čínsky Masters bude mať v nedeľu úplne nového šampióna. Ďalšími štvrťfinálovými pármi tohtoročného podujatia sú Fabian Marozsán s Hubertom Hurkaczom a Ben Shelton so Sebastianom Kordom. Ugo Humbert čaká na víťaza zápasu medzi Tommym Paulom a Andrejom Rubľovom.