Swiateková pokračuje v mizérii, podľahla najobľúbenejšej súperke

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Swiateková pokračuje v mizérii, podľahla najobľúbenejšej súperke
Swiatekovej sa v poslednom období nedarí.
Swiatekovej sa v poslednom období nedarí.Profimedia
Iga Swiateková (22) po triumfe na Roland Garros pokračuje v nevýrazných výkonoch. V Tokiu na svojom prvom turnaji po zostupe z čela svetového rebríčka skončila vo štvrťfinále po trojsetovej prehre s doteraz najobľúbenejšou súperkou Veronikou Kudermetovovou (26), s ktorou v predchádzajúcich štyroch dueloch stratila dokopy len desať gemov.

Swiateková - Kudermetovová 2:6, 6:2, 4:6

Iga Swiateková od svojho júnového triumfu na Roland Garros odohrala sedem turnajov a len na menšom podujatí WTA 250 v rodnej Varšave nenašla premožiteľku. Inak sa nedostala ďalej ako do semifinále.

Po neúspešnej obhajobe titulu na US Open po 75 týždňoch zostúpila z čela rebríčka a tento týždeň v Tokiu prvýkrát od vlaňajšej jari neštartovala ako svetová jednotka. K úspechu jej to však nepomohlo.

Dvadsaťdvaročná Poľka mala v úvodnom zápase nečakané problémy s domácou outsiderkou Maiou Hontamovou, druhú súperku však už nedokázala. Prehrala 2:6, 6:2, 4:6 s Veronikou Kudermetovovou, s ktorou v prvých štyroch vzájomných dueloch stratila len desať gemov a ktorú tento rok zdecimovala v Dauhe a Madride.

Najdôležitejšie momenty duelu.
Flashscore

Swiateková robila od prvých výmen príliš veľa chýb a za stavu 0:4 odvrátila aspoň brejkbal, aby sa vyhla hrozbe kanára. Vynútila si tretí set, ale nedostala ani jednu šancu na brejk a naďalej robila nezvyčajné chyby. Kudermetovová zvíťazila po necelých dva a pol hodinách boja, aby o štyri roky mladšiu Poľku zdolala na piaty pokus.

"Nemala som proti nej žiadnu špeciálnu stratégiu. Len som sa snažila presvedčiť samu seba, že ju môžem poraziť, a napokon sa mi to podarilo," povedala Kudermetovová pre web WTA.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

O postup do finále si 19. hráčka sveta Kudermetovová zahrá s Anastasiou Pavľučenkovovou. Osemnásobná finalistka zdolala Lindu Noskovú 6:2, 7:5, porazila krajanku Jekaterinu Alexandrovovú a prvýkrát od prehry vo finále Roland Garros 2021 postúpila do semifinále na hlavnom okruhu. Vyhrala tam 11 z posledných 12 zápasov.

Jessica Pegulová pokračuje na "päťstovke" v Tokiu  v suverénnych výkonoch. Nasadená dvojka v úvodnom zápase zničila Cristinu Bucsovú 6:1, 6:2, vo štvrťfinále dekapitovala svetovú trinástku Dariu Kasatkinovú za hodinu hry 6:1, 6:0, pričom jej ani raz nedovolila ubrániť si svoje podanie.

O svoje tretie tohtoročné finále a pravdepodobne definitívnu istotu štartu na Turnaji majsteriek v mexickom Cancúne si zahrá s Mariou Sakkariovou.

Zostrih súboja Pegulová - Kasatkinová.
Flashscore

Sakkariová pred týždňom na turnaji WTA 1000 v Guadalajare slávila len druhý triumf na najvyššom okruhu v kariére, svoju víťaznú sériu natiahla už na sedem zápasov a 14 setov. Grécka jednotka vo štvrťfinále v Tokiu aj v semifinále v Mexiku jasne zdolala Caroline Garciovú, tentoraz po setoch 6:2, 6:2.

Výsledky turnaja WTA 500 v Tokiu