Alcaraz má prvé víťazstvo na Turnaji majstrov, Rubľov je po dvoch zápasoch bez šance

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz má prvé víťazstvo na Turnaji majstrov, Rubľov je po dvoch zápasoch bez šance

Alcaraz zvládol svoj druhý zápas na Turnaji majstrov.
Alcaraz zvládol svoj druhý zápas na Turnaji majstrov.Profimedia
Carlos Alcaraz (20) zaznamenal svoje prvé víťazstvo na Turnaji majstrov, španielsky debutant po takmer bezchybnom výkone zdolal Andreja Rubľova (26) 7:5, 6:2. Vďaka dvojsetovej výhre výrazne zvýšil svoje šance na postup do vyraďovacej časti, zatiaľ čo Rus svoj druhý zápas prehral jasne v dvoch setoch a v skupine končí. Vo večernom zápase sa stretnú bývalí šampióni Daniil Medvedev (27) a Alexander Zverev (26).

Alcaraz - Rubľov 7:5, 6:2

Carlos Alcaraz nazbieral počas úvodných siedmich mesiacov aktuálnej sezóny šesť trofejí a vo Wimbledone získal svoj druhý grandslamový titul. Po ovládnutí najslávnejšieho turnaja sa mu však prestalo dariť, na ďalší triumf stále čaká a už v nedeľu prehral boj o koncoročnú pozíciu svetovej jednotky s Novakom Djokovičom.

Na Turnaji majstrov mal debutovať už vlani, ale zranenie mu nedovolilo štartovať v talianskej metropole. V turínskej hale Pala Alpitour sa tento rok predstavil prvýkrát. V úvodnom zápase proti Alexandrovi Zverevovi potvrdil slabšiu formu a nedokázal pretaviť vedenie 1:0 na sety na výhru. Zaznamenal svoju prvú trojzápasovú sériu prehier od marca 2021, keď ešte sem-tam hral na challengeroch.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

V stretnutí s Andrejom Rubľovom si však už vedenie nenechal ujsť. Na servise bol nekompromisný a celkovo stratil len sedem fiftínov. Odpor súpera však zlomil až v závere úvodného dejstva, keď za stavu 5:5 využil svoj tretí brejkbal v zápase. Na začiatku druhého setu sa mu podaril ďalší brejk a v ďalšom priebehu setu už na kurte dominoval, keď získal posledných 12 bodov.

Bývalý líder rebríčka si dvojsetovým víťazstvom výrazne zvýšil šance na postup. Minuloročný semifinalista Rubľov, naopak, definitívne stratil šancu na postup do semifinále, keďže proti Daniilovi Medvedevovi, s ktorým rovnako nezískal ani set, uhral ešte o gem menej.

Ďalšie scenáre priblíži večerný zápas medzi bývalým šampiónom Medvedevom a dvojnásobným víťazom turnaja Zverevom. Ak sa na konci odvety finále 2021 bude radovať Zverev, má istotu postupu do semifinále a Medvedev by sa v boji o druhé miesto v Červenej skupine stretol s Alcarazom. Medvedev môže oslavovať predčasnú semifinálovú miestenku len v prípade dvojsetového víťazstva.

O semifinalistoch Zelenej skupiny sa rozhodne vo štvrtok. Najbližšie k tomu má po dvoch zápasoch domáci Jannik Sinner, ktorý zdolal Stefanosa Tsitsipasa aj Novaka Djokoviča a stretne sa s debutantom Holgerom Runom. Obhajca titulu Djokovič naopak nemá svoj postup úplne pod kontrolou, hoci dvojsetová výhra nad náhradníkom Hubertom Hurkaczom by mu mala stačiť.

Medvedev - Zverev (21:00)