Alcaraz zažil na Turnaji majstrov neúspešný debut, prehral s bývalým šampiónom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz zažil na Turnaji majstrov neúspešný debut, prehral s bývalým šampiónom

Alcaraz prehral svoj prvý zápas na Turnaji majstrov.
Alcaraz prehral svoj prvý zápas na Turnaji majstrov.Profimedia
Carlos Alcaraz (20) zažil neúspešný debut na Turnaji majstrov. Španielsky tenista v Turíne neudržal vedenie proti dvojnásobnému šampiónovi Alexandrovi Zverevovi (26) z Nemecka a prehral, čím potvrdil slabšiu formu v druhej polovici sezóny. Vo večerných hodinách sa v areáli Pala Alpitour stretnú Daniil Medvedev (27) a Andrej Rubľov (26).

Alcaraz - Zverev 7:6 (3), 3:6, 4:6

Prvý zápas červenej skupiny priniesol od úvodu atraktívny a dramatický tenis. Zverev sa proti Alcarazovi mohol od začiatku spoliehať na svoje podanie. V treťom geme prvého setu Nemec brejkol súpera, no Alcaraz predviedol v šiestom geme čistú hru a získal bod pri podaní protivníka. 

Následne Zverev nevyužil štyri brejkbaly a za stavu 6:5 trikrát odvrátil setbal oponenta. Prvý set napokon dospel do tajbrejku, v ktorom nemecký tenista spravil dvakrát chybu pri vlastnom podaní a prvý set získal Španiel.

Druhé dejstvo začal Zverev ideálne, keď v druhom geme získal brejk a set vyhral za 39 minút. Kľúčový moment rozhodujúcej časti priniesol piaty gem, v ktorom Zverev opäť zobral súperovi podanie. V ďalšom priebehu si už obaja tenisti postrážili servis a starší z dvojice napokon triumfoval 6:3. V dueli zvíťazil aj vďaka 16 esám a iba 5 nevynúteným chybám.

"Nepoznám veľa hráčov, ktorí by s Carlosom vyhrávali výmeny od základnej čiary. Musel som teda dobre podávať, dávať esá a mať vysokú úspešnosť prvého podania. Som veľmi rád, že som získal prvý bod do tabuľky," vyjadril sa víťaz v pozápasovom rozhovore na kurte.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore