Úspešný vstup do Turnaja majstrov. Medvedev si poradil s Rubľovom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Úspešný vstup do Turnaja majstrov. Medvedev si poradil s Rubľovom

Medvedev zaznamenal prvé víťazstvo na záverečnom turnaji sezóny.
Medvedev zaznamenal prvé víťazstvo na záverečnom turnaji sezóny.Profimedia
Ruský tenista Daniil Medvedev (27) zvíťazil vo svojom úvodnom zápase na turnaji majstrov v Turíne nad krajanom Andrejom Rubľovom (26) v dvoch setoch 6:4, 6:2. V zápase ani raz nestratil svoje podanie a k víťazstvu si pomohol aj 10 esami.

Do stavu 3:3 si ani jeden z hráčov nevypracoval brejkbal. Ako prvému sa to podarilo Medvedevovi v 7. geme, ktorý dotiahol do víťazného konca. Následne si napriek trom brejkbalom súpera postrážil bod pri vlastnom podaní. Neprišiel oň ani po štyroch brejkbaloch dramatického desiateho gemu, ktorý napokon získal pre seba a po 55 minútach ním ukončil prvý set.

Rubľov prišiel o podanie už v prvom geme druhého setu a následne aj v piatom - 1:4. Medvedev si už záver zápasu postrážil a ukončil ho čistou hrou v ôsmom geme, keď využil už prvý mečbal.

"Myslel som si, že na tomto povrchu nebudeme mať toľko šancí na brejk. Našťastie sa mi podarilo trafiť niekoľko dobrých servisov pri brejkbaloch, čo je príjemnejšie ako ich odvracať vo výmenách. V dôležitých momentoch som hral lepšie," zhodnotil Medvedev, víťaz piatich tohtoročných turnajov, v pozápasovom rozhovore na kurte.