Alcaraz má späť svoju zbraň. V mojej hre je opäť radosť a úsmev, hovorí pred bitkou s Djokovičom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz má späť svoju zbraň. V mojej hre je opäť radosť a úsmev, hovorí pred bitkou s Djokovičom

Alcaraz sa na kurte opäť cíti dobre.
Alcaraz sa na kurte opäť cíti dobre.AFP
Carlos Alcaraz (20) sa v závere sezóny neprezentoval v ideálnej forme. Na prelome októbra a novembra zaznamenal tri prehry v rade vrátane tej proti Alexandrovi Zverevovi (26) na úvod Turnaja majstrov. Zdá sa však, že Španiel krízu zažehnal a je veľmi dobre pripravený na ďalší súboj so svetovou jednotkou Novakom Djokovičom (36).

Alcaraz - Djokovič (21:00)

Alcaraz naposledy prehral tri zápasy v rade v marci 2021, no vtedy bol ešte hráčom druhej svetovej stovky. Súčasný výpadok formy naznačil najmä psychickú únavu. Veď to bol práve on, kto naposledy Djokoviča porazil - a to na Wimbledone.

Postup do semifinále ATP Finals, ktorý dosiahol po víťazstvách nad Andrejom Rubľovom a Daniilom Medvedevom, ho vrátil do hry. Alcaraz má na to logické vysvetlenie. Podľa vlastných slov sa potreboval začať na kurte opäť baviť.

"Kvalita mojej hry sa odvíja od toho, či ma to baví, či sa usmievam alebo nie. To je pre mňa najdôležitejšie," povedala svetová dvojka po tom, ako zdolala Medvedeva a zabezpečila si miesto medzi najlepšími štyrmi na finálovom turnaji sezóny v Turíne.

Zostrih stretnutia Alcaraz - Medvedev.
Flashscore

Vo svojom prvom zápase na turnaji Alcaraz prehral so Zverevom po niekoľkých výpadkoch koncentrácie. Neskôr priznal, že sa na ňom podpísala aj psychická únava. Pozitívna šoková terapia spôsobená dvoma víťazstvami v posledných dňoch, keď mladý Španiel nestratil ani jedno podanie, však s ním urobila zázraky a tvrdí, že opäť hrá tenis na najvyššej úrovni.

"Do mojej hry sa vrátila radosť a úsmev a myslím, že sa to prejavilo aj v týchto zápasoch," povedal o kľúči k víťazstvám. A vďaka dobrej nálade už vraj opäť myslí na veľké víťazstvá. Na Turnaji majstrov hrá prvýkrát v kariére a rád by zlomil nielen Djokoviča.

V sobotu večer sa v turínskej aréne Pala Alpitour, kde sa okrem iného v roku 2006 konal aj olympijský hokejový turnaj, stretnú Alcaraz a Djokovič už po piaty raz. Bilancia je vyrovnaná 2:2, pričom obaja súperi vždy získali aspoň set. Prvý tohtoročný duel sa odohral na Roland Garros, kde Španiel doplatil na svoju neskúsenosť a nervozitu a napokon zápas dohrával v kŕčoch.

Bilancia oboch rivalov.
Bilancia oboch rivalov.Profimedia/Flashscore

Alcaraz sa však z prehry poučil a o mesiac neskôr vyhral epické wimbledonské finále, ktoré ovládol v dramatickom piatom sete. Neskôr sa ukázalo, že mladík pripravil Djokoviča v Londýne o kariérny Grand Slam. Srbský šampión sa však s prehrou vyrovnal a v ďalšom zápase na Masters v Cincinnati Alcaraza porazil v semifinále.

"Novak je najlepší hráč na svete. Navyše, v tejto sezóne prehral len šesť zápasov, to je jednoducho nevídané. Viem, že bude opäť hrať najlepší tenis, stále hrá na konštantne vysokej úrovni," zveril sa Alcaraz v Turíne. "Zostane verný svojmu štýlu a pokúsi sa na mňa vyvinúť tlak," tuší Španiel.