Skreč po troch gemoch. Tsitsipas na Turnaji majstrov dohral, nahradí ho poľský tenista

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Skreč po troch gemoch. Tsitsipas na Turnaji majstrov dohral, nahradí ho poľský tenista
Tsitsipasa opäť trápi zranenie.
Tsitsipasa opäť trápi zranenie.AFP
Grék Stefanos Tsitsipas (25) končí na tenisovom Turnaji majstrov štvrtý rok po sebe už v skupinovej fáze. Svetová šestka, ktorá svoj debut na podujatí v roku 2019 premenila na doteraz najväčší triumf, prehrala úvodný zápas v dvoch setoch. V utorok sa za stavu 1:2 vzdala dánskemu debutantovi Holgerovi Runemu (20) a pre problémy s chrbtom z turnaja odstúpila.

Tsitsipas - Rune 1:2 (skreč)

Tsitsipas v roku 2019 štartoval na prestížnom podujatí prvýkrát a vďaka skalpu Rogera Federera si pripísal svoj doteraz najväčší triumf, keď ovládol celý turnaj. Pri všetkých štyroch nasledujúcich štartoch vrátane tohtoročného však skončil v skupinovej fáze a zo záverečného vrcholu sezóny rovnako ako pred rokom predčasne odstúpil.

V nedeľu nastúpil na úvodný duel a v ňom po dvoch setoch domácemu podľahol Jannikovi Sinnerovi. Utorkový súboj však grécky hráč nedohral a pre problémy s chrbtom skrečoval bitku s Holgerom Runem, ktorý ešte môže dúfať v postup do semifinále.

"Chcel by som sa ospravedlniť všetkým, ktorí prišli na dnešný zápas. Mrzí ma, že som ho nemohol dokončiť. Zároveň je škoda, že som nedal priestor náhradníkovi ktorý sa ešte mohol pokúsiť o postup zo skupiny. V posledných dňoch som navštívil lekára a vyšetrenia ukázali, že môžem hrať. Dostal som zelenú, aby som to skúsil. Bohužiaľ, na kurte som sa cítil hrozne. Nerád skrečujem duely, nie je to môj štýl. Je to hrozný pocit, že nebudem môcť dokončiť tento turnaj, na ktorý som sa tak dlho pripravoval," povedal Tsitsipas na tlačovej konferencii.

Po jeho odstúpení pôjde do akcie prvý náhradník Hubert Hurkacz. Poliak je však už bez šance na postup. Vo štvrtok vyzve šesťnásobného šampióna a obhajcu titulu Novaka Djokoviča, ktorý si v utorok večer môže zabezpečiť účasť v semifinále.

Diváci si popoludňajší program v turínskom Pala Alpitour neužili. Po rýchlej štvorhre prišiel ešte bleskovejší zápas dvojhry. Organizátori narýchlo zorganizovali aspoň exhibičný zápas medzi Hurkaczom a druhým náhradníkom Taylorom Fritzom, ktorý ale nie je stopercentne fit.