Antukár Carballes nad sily nasadenej štvorky. Rune prekvapivo končí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Antukár Carballes nad sily nasadenej štvorky. Rune prekvapivo končí
Holger Rune vypadol v štyroch setoch.
Holger Rune vypadol v štyroch setoch.Profimedia
Holger Rune (20) na tohtoročnom US Open nečakane skončil už v prvom kole. Dánsky supertalent, ktorý si pred začiatkom sezóny stanovil ako jeden zo svojich cieľov vyhrať grandslamový turnaj, podľahol antukovému špecialistovi Robertovi Carballesovi (30) 3:6, 6:4, 3:6, 2:6. Španiel sa pokúsi nadviazať na svoj najcennejší skalp v kariére proti Jiřímu Lehečkovi alebo Aslanovi Karacevovi a zároveň vyrovnať svoje kariérne maximum na podujatiach veľkej štvorky.

Carballes - Rune 6:3, 4:6, 6:3, 6:2

Holger Rune pred začiatkom sezóny povedal, že jedným z jeho cieľov v aktuálnom ročníku je ovládnuť niektorý z grandslamových turnajov. Po novembrovom triumfe na Masters v Paríži sa dánsky mladík cítil byť pripravený dosiahnuť najvyššiu úroveň, no svoje prvé semifinále na žiadnom z tohtoročných podujatí veľkej štvorky nevyhral.

V osemfinále Australian Open zahodil náskok vrátane dvoch mečbalov proti Andrejovi Rubľovovi, na French Open neuspel vo štvrťfinále proti Casperovi Ruudovi, vo Wimbledone prehral vo štvrťfinále s Carlosom Alcarazom a na US Open senzačne skončil v prvom kole po prehre s antukovým špecialistom Robertom Carballesom. Španielovi tak dovolil na 14. pokus získať premiérový skalp hráča Top 10 a naďalej čaká na svoju prvú účasť v druhom týždni amerického Majors.

Štatistika zápasu
Štatistika zápasuFlashscore

Rune na tohtoročnom US Open plnil úlohu nasadenej štvorky a prekvapujúco nenastúpil na úvodný zápas na jednom z najväčších kurtov. Už v predchádzajúcich dňoch uviedol, že mu rozhodnutie organizátorov nevadí, ale určite si chcel zabezpečiť suverénne víťazstvo, aby si v ďalšom kole zahral na väčšom kurte. To sa mu však minimálne tento rok nepodarí.

Favorit, ktorý vzdal svoj posledný zápas na Masters v Cincinnati a ani teraz v New Yorku nevyzeral stopercentne fit, síce v zápase trafil o šesť víťazných úderov viac, ale dopustil sa dvakrát viac nevynútených chýb ako jeho súper. Navyše čelil štrnástim brejkbalom a dokázal zlikvidovať len polovicu z nich. Carballes, ktorý je o päť centimetrov nižší, prestrieľal svojho mladšieho súpera 7:2 na esá a o svoje podanie prišiel len trikrát. Rune po postupe do štvrťfinále Wimbledonu prehral všetkých šesť zápasov vrátane exhibície Hopmanovho pohára.

Carballes sa pokúsi nadviazať na svoj životný skalp proti českej jednotke Jiřímu Lehečkovi alebo Aslanovi Karacevovi. Zároveň sa bude snažiť vyrovnať svoje grandslamové maximum, ktorým je tretie kolo na French Open 2020.

Ďalšie výsledky US Open