Tenis prichádza o veľké meno, Svitolinová si dáva pauzu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tenis prichádza o veľké meno, Svitolinová si dáva pauzu

Svitolinová potrebuje načerpať nové sily.
Svitolinová potrebuje načerpať nové sily.Profimedia
Jelina Svitolinová (28) na istý čas opúšťa svet tenisu. Ukrajinka na sociálnych sieťach prezradila, že sa chce venovať iným aspektom života.

Svitolinová vypadla na práve prebiehajúcom US Open v treťom kole po nezvládnutom súboji so svetovou trojkou Jessicou Pegulovou. Koniec na prestížnom Grand Slame uzavrel jej rozpačitý výlet po Severnej Amerike, keď sa najskôr na Citi Open dostala do štvrťfinále, aby následne predčasne ukončila svoje pôsobenie na Canadian Open a Cincinnati Masters.

Po vypadnutí na US Open sa nechala počuť, že sa necíti najlepšie a potrebuje si dopriať oddych: "Cítim, že dokážem konkurovať top hráčkam. Hrala som dobre v kvalitných zápasoch. Som spokojná so svojou úrovňou. Teraz si chcem vziať voľno a fyzicky si odpočinúť. Potom do toho opäť nabehnem. Keď budem fit, môžem vyzvať tie najlepšie a ranking sa dostaví."

Ukrajinská tenistka najnovšie na sociálnej sieti Twitter oznámila oficiálnu pauzu od tenisu. Do športového kolotoča sa vrátila v marci tohto roka po dlhšej materskej prestávke. S Francúzom Gaelom Monfilsom sa im narodila dcérka. Svitolinová absolvovala vydarený návrat, v rebríčku WTA poskočila na 26. miesto a v júli sa prebojovala do semifinále Wimbledonu.

"Život je krásna cesta, ale musím priznať, že niekedy môže byť náročná. Neustále žonglujem s viacerými povinnosťami, naháňam sa za svojimi snami a usilujem sa o úspech. Je ľahké dostať sa do tohto víru života, ale uprostred toho všetkého som si uvedomila, že je dôležité zastaviť sa, nadýchnuť a urobiť krok späť. Životné výzvy môžu byť skľučujúce, ale naučila som sa, že je v poriadku urobiť si prestávku a oddýchnuť si. Práve počas týchto chvíľ pokoja naberám silu pokračovať a posúvať sa vpred za svojimi snami. V týchto momentoch nachádzam jasnosť a znovu sa sústredím," nechala sa počuť.

Kariérna bilancia Svitolinovej v číslach.
Kariérna bilancia Svitolinovej v číslach.Flashscore

Svitolinová dokonca prezradila aj konkrétne plány v čase voľna: "Čakajú na mňa vzrušujúce chvíle. Najskôr sa vrátim domov nasať lásku a smiech s rodinou a priateľmi. Potom budem klásť dôraz na svoje zotavenie a zároveň si nájdem čas na to, aby som sa odreagovala a vychutnala si niekoľko vychladených pív."