Jamrichovú o titul nepripravil ani nepríjemný vietor: Štýl tenisu som prispôsobila podmienkam

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jamrichovú o titul nepripravil ani nepríjemný vietor: Štýl tenisu som prispôsobila podmienkam

Jamrichová sa tešila z ďalšieho prvenstva medzi seniorkami.
Jamrichová sa tešila z ďalšieho prvenstva medzi seniorkami.Profimedia
Talentovanú slovenskú tenistku Renátu Jamrichovú (16) na ceste za druhým titulom vo dvojhre medzi ženami nezastavil ani silný vietor. Zo zisku trofeje sa tešila aj jej krajanka Nina Vargová (18), ktorá vo finále antukového turnaja ITF WTT W35 v tuniskom Hammamete uspela z pozície kvalifikantky.

Jamrichová v poslednom súboji antukového podujatia ITF WTT W15 v španielskom Telde zvíťazila nad domácou Mariou Garciovou Cidovou. O dva roky staršia Vargová si v boji o titul poradila so šiestou nasadenou Belgičankou Marie Benoitovou pomerom 6:3, 2:6 a 6:2.

Mladšia z dvojice úspešných Sloveniek si pripísala druhý singlový titul medzi ženami, prvý získala pred mesiacom na harde v egyptskom Sharm El Sheikhu. Zverenka trénera Jána Matúša a kondičného Tadeáša Mikesa sa stala od roku 1999 najmladšou Slovenkou, ktorá získala viacero titulov na profesionálnom okruhu ITF. Pred 25 rokmi sa to podarilo Daniele Hantuchovej, ktorá vtedy mala 16 rokov a 142 dní. Jamrichová mala v deň zisku druhého titulu 16 rokov a 313 dní.

"Som veľmi šťastná, že sa mi podarilo vyhrať môj druhý titul, prvý na antuke. Priebeh celého turnaja bol veľmi zvláštny, kurty boli dosť suché a šmykľavé. Celý týždeň fúkal v Telde nepríjemný vietor, čo robilo každý zápas veľmi vyrovnaný," povedala juniorská šampiónka Australian Open pre oficiálnu webovú stránku Slovenského tenisového zväzu.

"Som veľmi rada, že sa mi podarilo prispôsobiť hru a štýl tenisu takýmto podmienkam. Bol to môj prvý turnaj na antuke od minulého augusta. Z hľadiska vývoja skóre mal pre mňa takmer každý duel nepríjemný priebeh, no nakoniec sa mi to vždy podarilo nejako otočiť," dodala Jamrichová.