Badosová pri štarte Wimbledonu proti Riskeovej, na Swiatekovú čaká čínska prekážka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Badosová pri štarte Wimbledonu proti Riskeovej, na Swiatekovú čaká čínska prekážka
Paula Badosová sa chce vrátiť do tenisového diania.
Paula Badosová sa chce vrátiť do tenisového diania.Getty Images via AFP
Španielska tenistka Paula Badosová (25), ktorá je v rebríčku WTA na 32. mieste, sa po žrebe ženskej časti Wimbledonu stretne s Američankou Alison Riskeovou (32), ak bude v dobrej kondícii. Hrať sa bude v pondelok o 12:00.

Hoci Badosová trénovala so svojím novým partnerom, tenistom Stefanosom Tsitsipasom, na Malorke a v Londýne, jej účasť na All England Tennis bude do poslednej chvíle otázna.

Treba pripomenúť, že od obdobia pred Roland Garros nehrala na žiadnom turnaji a ešte sa nestihla premiérovo predstaviť na trávnatom turné.

Ak by napokon hrala a postúpila, v ďalšom kole by sa mohla stretnúť s Barborou Krejčíkovou a vo štvrťfinále s Arynou Sabalenkovou.

Čo sa týka ostatných mien, Nuria Párrizasová bude hrať proti Aliaksandre Sasnovičovej, Sara Sorribesová proti Martine Trevisovej a v prípade víťazstva by ju mohla čakať Iga Swiateková, Cristina Bucsaová s Kamillou Rachimovovou, Jessica Bouzasová proti Anheline Kalininovej a Rebeka Masárová s Mayar Sherifovou.

Žreb veľkých favoritiek

Svetová jednotka a veľká favoritka na zisk titulu, už spomínaná Poľka Iga Swiateková, nastúpi proti Číňanke Lin Zhu. V hypotetickom štvrťfinále by jej súperkou mohla byť Američanka Gauffová, hoci bude musieť prekonať náročný úvod proti Sofii Keninovej, víťazke Australian Open spred troch rokov .

V rovnakej časti žrebu je aj Jessica Pegulová, nasadená ako číslo 4, ktorej súperkou neskôr môže byť päťka, Francúzka Caroline Garciová.

A pozor na duel medzi 43-ročnou legendou Venus Williamsovou a Jelenou Svitolinovou, ktorá sa vrátila na turné po tom, ako sa stala matkou.

Do druhej polovice žrebu sa dostali Bieloruska Aryna Sabalenková, ktorá nastúpi proti Maďarke Panne Udvardyovej, a obhajkyňa titulu Kazaška Jelena Rybakinová, ktorá si zahrá s Američankou Shelby Rogersovou a vo štvrťfinále by mohla čeliť Ons Džabúrovej.