Mám pocit, že si to nezaslúžim. Dojatý Rubľov sa znovu vyhradil proti vojne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mám pocit, že si to nezaslúžim. Dojatý Rubľov sa znovu vyhradil proti vojne

Andrej Rubľov a Novak Djokovič sa objímajú po zápase štvrťfinále.
Andrej Rubľov a Novak Djokovič sa objímajú po zápase štvrťfinále.Reuters
Rus Andrej Rubľov (25) sa poďakoval divákom na centrálnom kurte za ich podporu počas jeho neúspešnej utorkovej snahy vyradiť obhajcu titulu Novaka Djokoviča (36) z Wimbledonu.

Siedmy nasadený Rubľov, rovnako ako ostatní ruskí a bieloruskí hráči, dostal vlani zákaz účasti na Wimbledone v súvislosti s ruskou inváziou na Ukrajinu vo februári 2022.

Rubľov, ktorý krátko po invázii vyjadril znepokojenie nad konaním svojej krajiny, keď na Dubai Open napísal na objektív kamery "Žiadnu vojnu, prosím", povedal, že ho podpora wimbledonských fanúšikov zaskočila.

"Minulý rok som bol nastavený tak, že nebudem hrať na jednom z najlepších turnajov v našom športe," uviedol Rus, ktorého inšpiratívny výkon postavil fanúšikov na nohy počas jeho prehry 6:4, 1:6, 4:6 a 3:6 v kvalitnom štvrťfinále.

"Tento rok som tu cítil vďačnosť. Počas dvoch týždňov som cítil naozaj veľkú podporu, aj teraz. Ako som hovoril, byť z krajiny, odkiaľ som a mať takúto podporu, je výnimočné. Niekedy mám pocit, že si to nezaslúžim. Naozaj neviem, čo musíte urobiť, aby ste mali takúto podporu. Som za to vďačný."

Na otázku, či ruskí hráči cítia pocit viny za "špeciálnu vojenskú operáciu" prezidenta Vladimira Putina na Ukrajine, Rubľov odpovedal:

"Nie je to pocit viny. Je to skôr tým, že situácia je hrozná. Samozrejme, nikomu to neprajete. Chcete, aby sa tieto hrozné veci mohli čo najrýchlejšie skončiť, aby všetci ľudia na svete mali šancu na dobrý život," dodal Rubľov.