Štvorhodinový boj a vyrovnané maximum. Alcaraz sa vytrápil s Jarrym

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Štvorhodinový boj a vyrovnané maximum. Alcaraz sa vytrápil s Jarrym
Carlos Alcaraz oslavoval po štvorsetovej bitke.
Carlos Alcaraz oslavoval po štvorsetovej bitke.Profimedia
Svetová jednotka Carlos Alcaraz sa v treťom kole Wimbledonu nečakane nadrel pri vyradení Nicolasa Jarryho (27), ktorý je v životnej forme. Čilana zdolal po štvorhodinovej bitke 6:3, 6:7, 6:3, 7:5. Dvadsaťročný Španiel si o svoje prvé štvrťfinále na tráve All England Clubu zahrá s Berrettinim alebo Zverevom.

Alcaraz - Jarry 6:3, 6:7, 6:3, 7:5

Carlos Alcaraz odohral pred dvoma týždňami len tretí turnaj na tráve vo svojej kariére a na prestížnom podujatí ATP 500 v Queen's Clube si ziskom prvého titulu zo zeleného povrchu zabezpečil návrat do čela svetového rebríčka. Zároveň si zvýšil sebavedomie na povrchu, na ktorom toho veľa neodohral.

Aktuálne vo Wimbledone vyrovnal svoje maximum z minulého roka. Po trojsetových víťazstvách nad Francúzmi Jérémym Chardym a Alexandrom Mullerom sa však nečakane nadrel na to, aby prešiel cez Nicolasa Jarryho.

Dvadsaťročný Španiel mal s Čiľanom problémy už vo februári na antuke v Riu de Janeiro a teraz v Londýne ho zdolal až po štyroch hodinách hry. A mohlo to byť ešte horšie, keby vo štvrtom sete neotočil z 1:4 a nevyhral dva rozhodujúce fiftíny za stavu 4:5 a 30:30. "Bol to veľmi ťažký zápas. Môj súper hral výborne. Už v Riu to bol zaujímavý súboj. Som spokojný s úrovňou svojej hry, pretože som prešiel cez ťažkého súpera," povedal Alcaraz v pozápasovom rozhovore na kurte.

"Snažil som sa zostať plne koncentrovaný a využiť šance. Som veľmi šťastný, že som vyhral v štyroch setoch. Pretože, ak by sa išlo do piateho setu, bolo by to pre mňa veľmi ťažké. Sebavedomie a koncentrácia boli kľúčom k úspechu," doplnil na centrálnom kurte.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

"Ako dieťa som sledoval epické zápasy na tomto kurte. Je to splnený sen, že tu môžem hrať. Je to naozaj výnimočný pocit, keď tu stojím. Dúfam, že tu odohrám ešte veľa duelov," dodal rodák z El Palmaru, ktorý vyhral aj svoje ôsme tohtoročné stretnutie na tráve.

Víťaz vlaňajšieho US Open si zahrá o svoje prvé štvrťfinále na londýnskom grandslame buď proti vlaňajšiemu finalistovi Matteovi Berrettinimu z Talianska alebo Nemcovi Alexandrovi Zverevovi.