Šampiónka ušetrila sily. Rybakinová postúpila do štvrťfinále Wimbledonu bez boja

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Šampiónka ušetrila sily. Rybakinová postúpila do štvrťfinále Wimbledonu bez boja
Najväčšou zbraňou Rybakinovej je smrtiace podanie.
Najväčšou zbraňou Rybakinovej je smrtiace podanie.Profimedia
Obhajkyňa wimbledonského titulu Jelena Rybakinová (24) si zabezpečila postup do štvrťfinále na tomto podujatí po tom, ako jej súperka Beatriz Haddadová Maiaová (27) odstúpila zo zápasu pre zranenie.

Haddadová Maiaová sa vlani na tráve prezentovala naozaj skvelými výkonmi, keď získala dve trofeje WTA a mesiac bola takmer neporaziteľná. Tento rok na tomto povrchu nehrala tak dobre, ale na Wimbledone sa jej darilo.

Brazílčanka sa dostala až do 4. kola, kde narazila na favorizovanú Rybakinovú. Dúfala, že kazašskej hráčke narobí problémy, keďže na "greene" patrí k tým nepríjemnejším súperkám.

Bohužiaľ, zápas netrval dlho, pretože Juhoameričanka si za stavu 1:3 vyžiadala lekárske ošetrenie. Nehrala až tak dobre a veľmi sa trápila so svojím podaním, keď pri prvom servise získala len dva body z ôsmich. Maiaová sa síce vrátila na kurt, no po jednom odohratom geme musela zápas skrečovať. Rybakinová tak postúpila do štvrťfinále za stavu 4:1.

"Nikdy nie je ľahké ukončiť zápas takýmto spôsobom, dúfam, že to nebude nič vážne. Beatriz mala smolu a dúfam, že bude čoskoro v poriadku," prezradila víťazka duelu svoje pocity tesne po stretnutí.

Forma dvadsaťštyriročnej tenistky vzbudzovala pred prestížnym Grand Slamom obavy. Na Roland Garros musela odstúpiť pre zdravotné problémy, vírus ju prinútil opustiť aj turnaj v Eastbourne, ktorý bol prípravou na Wimbledon.

"Príprava, ktorú sme absolvovali, bola dobrá, ale stále to nebolo toľko hodín a práce, koľko sme chceli vynaložiť. Celkovo si však myslím, že sme urobili maximum. Mám alergie. Najhoršie je to pre mňa v máji. Vírus, ktorý som chytila, bol spôsobený slabým imunitným systémom v tomto období," opísala detaily svojho zdravotného stavu.

Štatistiky Rybakinovej v aktuálnej sezóne.
Štatistiky Rybakinovej v aktuálnej sezóne.Flashscore/Profimedia

V posledných zápasoch však Rybakinová ukazuje záblesky svojej najlepšej formy, o čom najlepšie vypovedá priebeh duelu s Katie Boulterovou v 3. kole - domácu obľúbenkyňu doslova zničila v dvoch setoch 6:1 6:1. Vo štvrťfinále narazí na Ons Džabúrovú v repríze vlaňajšieho finále.