Sokolov privítal svoju šampiónku. Vondroušová dostala pivo a gumové medvedíky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sokolov privítal svoju šampiónku. Vondroušová dostala pivo a gumové medvedíky

Markéta Vondroušová navštívila rodný Sokolov.
Markéta Vondroušová navštívila rodný Sokolov.Profimedia
Stovky ľudí na Starom námestí v Sokolove vítali v stredu 19. júla wimbledonskú víťazku Markétu Vondroušovú (24). Tenistka má vo svojom rodnom meste veľkú fanúšikovskú základňu. Svojim fanúšikom priniesla ukázať wimbledonský tanier, fotila sa s nimi a rozdávala autogramy.

Vondroušová bola prekvapená, koľko ľudí ju dnes prišlo pozdraviť. "Keď som tu ako dieťa začínala hrať tenis, nikto nečakal, že tu budem takto stáť po tomto turnaji. Prežila som tu krásne detstvo a je pekné vidieť, že aj z malého mesta sa dá dostať tak vysoko," povedala Vondroušová fanúšikom, ktorí zaplnili polovicu námestia.

Uvítací ceremoniál pripravil Dom kultúry spolu s vedením mesta. Dvadsaťštyriročná hráčka dostala od radnice fľašu miestneho piva Permon s vlastnou fotografiou a balíček gumených medvedíkov. "Tieto dve veci sme vybrali preto, lebo ich má rada," povedal riaditeľ Domu kultúry Sokolov Tomáš Melč.

Vondroušová má v Sokolove stále časť svojej rodiny, čo je jeden z dôvodov, prečo sa sem rada vracia. Rada si zahrá aj na miestnych kurtoch, kde s tenisom začínala už ako štvorročná. Tentoraz to však nestihne, pretože sa pre pracovné povinnosti hneď vracia do Prahy. Od tenisu si chce na chvíľu oddýchnuť. Začiatkom augusta odletí na ďalší turnaj do Montrealu.

Rodáčka zo Sokolova už v minulosti finančne podporila toto mesto. Zakúpila niekoľko špeciálnych pomôcok pre detské oddelenie miestnej nemocnice. V pomoci plánuje pokračovať aj naďalej."Myslím si, že by sa to malo robiť, keď má človek takéto možnosti. Určite potom niečo vymyslíme," povedala.

Vedenie mesta plánovalo počas sobotňajšieho wimbledonského finále, v ktorom Vondroušová hrala s Tunisankou Ons Džabúrovou, zorganizovať na námestí verejné premietanie. Pre vysoké teploty sa však od toho upustilo. Fanúšikovia sledovali zápas aspoň v miestnych krčmách.

Mesto slávnostne privítalo tenistku aj pred dvoma rokmi, keď získala striebornú medailu na olympijských hrách v Tokiu. Od radnice dostala plaketu.