Predvianočné obdobie spestrí Svetová tenisová liga, uvidíme aj návrat Badosovej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Predvianočné obdobie spestrí Svetová tenisová liga, uvidíme aj návrat Badosovej
Badosová sa na kurty vráti pred vianočnými sviatkami.
Badosová sa na kurty vráti pred vianočnými sviatkami.Profimedia
Tenisová sezóna sa síce končí, no v období od 21. do 24. decembra je v Abu Zabí na programe Svetová tenisová liga (World Tennis League). Podujatie spojí do tímov najznámejších hráčov a hráčky tenisového sveta, pričom pôjde v prvom rade o zábavu.

V posledných rokoch sledujeme vzostup rôznych exhibičných turnajov v období po konci tenisovej sezóny. Dôvodov je niekoľko - hráči získajú potrebný zápasový rytmus pred štartom nového ročníka, navyše si môžu zarobiť, čo je v Katare, Saudskej Arábii či Spojených arabských emirátoch, kde sa podujatia väčšinou konajú, prakticky istota.

Ďalším faktorom je zábava, ktorú na takýchto turnajoch zažívajú. Svetová tenisová liga ponúka tímový formát po štyroch - dvaja muži a dve ženy. Tímy majú vlastné prezývky a dianie na kurte sa nesie v uvoľnenom duchu. Ako vyzerá rozdelenie tento rok?

Rybakinová sa pripojí k severoamerickému zoskupeniu.
Rybakinová sa pripojí k severoamerickému zoskupeniu.Profimedia

"Jastrabi" vyrukujú do boja s najvyššie postavenými hráčmi z Poľska Igou Swiatekovou a Hubertom Hurkaczom. Doplní ich dvojica Casper Ruud - Caroline Garciová. Družstvo "Sokolov" bude mať prevažne severoamerické zloženie, k Taylorovi Fritzovi sa pripojí jeho dobrý priateľ Frances Tiafoe a Kanaďanka Leylah Fernandezová. Štvoricu uzatvára naturalizovaná Kazaška Jelena Rybakinová.

Východná Európa bude mať zastúpenie v tíme zvanom "Orli". Rusov Daniila Medvedeva, Andreja Rubľova a Mirru Andrejevovú podporí Sofia Keninová, ktorá má ruské korene. Do akcie sa vráti aj Španielka Paula Badosová, tá si zahrá po boku partnera Stefanosa Tsitsipasa, najlepšej kamarátky Aryny Sabalenkovej a Bulhara Grigora Dimitrova.

Badosová bola vyradená z akcie od júla po tom, čo ju únavová zlomenina chrbtice prinútila odstúpiť v zápase druhého kola Wimbledonu. Problémy s chrbtom sa pôvodne objavili na Italian Open, a hoci odohrala zvyšok turnaja, musela odstúpiť z Roland Garros. To, že sa teraz cíti konečne fit, dokazuje aj video zverejnené na sociálnej sieti X (predtým Twitter).