Prebehol žreb French Open. Djokovič v Ženeve do semifinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prebehol žreb French Open. Djokovič v Ženeve do semifinále

Djokovičovi vyšiel vstup do turnaja v Ženeve.
Djokovičovi vyšiel vstup do turnaja v Ženeve.Profimedia / Flashscore
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 23. mája?

21:35 - Ďalej v Ženeve ide aj Nór Casper Ruud, ako turnajová dvojka si poradil so Sebastianom Baézom z Argentíny 6:3, 3:6, 6:4.

Zostrih zápasu Ruud - Baéz.
Flashscore

20:00 - Srbský tenista Novak Djokovič postúpil do semifinále turnaja ATP v Ženeve. Najvyššie nasadený hráč vyhral nad Tallonom Griekspoorom z Holandska 7:5, 6:1.

Zostrih stretnutia Djokovič - Griekspoor.
Flashscore

19:02 - Madison Keysová zdolala vo štvrťfinále turnaja v Štrasburgu Magdu Linetteovú 6:1, 6:3 a vyrovnala svoje maximum na tomto podujatí. O svoje prvé finále od júlového triumfu na tráve v Eastbourne si Američanka zahrá s Ľudmilou Samsonovovou.

18:40 - Alexander Bublik sa v Lyone prvýkrát v kariére dostal do semifinále na antuke na najvyššom okruhu. Druhý nasadený hráč zdolal Pavla Kotova po viac ako trojhodinovej bitke 6:7, 7:6, 6:3.

17:10 - Lucia Bronzettiová neobháji svoj zatiaľ jediný triumf na najvyššom okruhu. Talianka zažila v Rabate nevídaný kolaps, keď za stavu 5:0 v rozhodujúcom sete nevyužila mečbal ani v desiatej hre a napokon prehrala s Peyton Stearnsovou 4:6, 6:4, 5:7. O svoje druhé finále na podujatiach WTA si Američanka zahrá s Viktoriou Tomovovou.

17:02 - Český tenista Tomáš Macháč sa prvýkrát v kariére prebojoval do semifinále turnaja ATP. Na antukovom podujatí v Ženeve zdolal vo štvrťfinále Alexa Michelsena z USA 6:3, 7:6 (2).

15:40 - Žreb French Open: Schmiedlová proti kvalifikantke, čerešničkou úvodný súboj Nadala.

14:57 - Novak Djokovič už pozná svojho najbližšieho protivníka. Dohrávaný duel na turnaji v Ženeve rozhodol o tom, že svetova jednotka si zmeria sily s holandským tenistom Tallonom Griekspoorom, ktorý si poradil s Denisom Shapovalovom po setoch 6:7, 7:6 a 6:3.

13:09 - Tomás Martín Etcheverry zdolal v Lyone 6:4, 6:1 Dominika Köpfera a tretíkrát v sezóne postúpil do semifinále. O prvé finále na najvyššom okruhu od vlaňajšieho apríla sa bude usilovať proti Lucianovi Darderimu, ktorý prešiel medzi najlepšie kvarteto bez boja po odstúpení domáceho Arthura Rinderknecha.

12:52 - Ľudmila Samsonovová dosiahla na päťstovke v Štrasburgu na svoje druhé tohtoročné semifinále a len ôsme víťazstvo v sezóne. Premožiteľka Barbory Krejčíkovej prvýkrát nepotrebovala tri sety a vo štvrťfinále zmietla 6:3, 6:0 nasadenú dvojku Beatriz Haddadovú Maiaovú. O prvé tohtoročné finále zabojuje proti Magde Linetteovej alebo Madison Keysovej.

12:35- Americká tenistka Jessica Pegulová sa odhlásila z grandslamového turnaja Roland Garros v Paríži, pretože sa necíti úplne fit na účasť na antukovom grandslame. Svetová päťka sa pred dvoma rokmi prebojovala na podujatí do štvrťfinále.

Pegulovú na začiatku tejto sezóny pribrzdilo zranenie krku a nehrala od apríla. "Práve sa vraciam k normálnemu tréningu. Už niekoľko týždňov nemám žiadne zdravotné problémy. Ak by turnaj začínal o päť až sedem dní neskôr, bola by som tam," napísala 30-ročná Američanka na sociálnej sieti. 

12:05 - Matteo Berrettini v posledných troch sezónach bojuje s neustálymi zdravotnými problémami a už tretí rok po sebe vynechá French Open. Finalista Wimbledonu 2021, ktorý v apríli triumfoval na antuke v Marakeši, to oznámil na Instagrame. "Nie som na zápasy na tri víťazné sety pripravený. Rád by som sa do akcie vrátil na trávnatých dvorcoch," napísal bývalý šiesty hráč sveta, ktorý hral naposledy v apríli v Monte Carle. 

11:54 - Práve nižšie spomínaný Djokovič si na meno svojho súpera na turnaji v Ženeve musí počkať. Osemfinálový duel medzi Shapovalovom a Griekspoorom bol prerušený a pokračovať by mal dnes od 13:00. Stav je 7:6 a 3:3 z pohľadu Kanaďana.

Srbský tenista okrem iného zažil vo Švajčiarsku výnimočný deň - 22. mája oslávil 37. narodeniny a aj víťazstvo s poradovým číslom 1 100. Tešil sa z neho po zdolaní Nemca Hanfmanna. Po Jimmym Connorsovi a Rogerovi Federerovi sa stal len tretím tenistom s takýmto počtom výhier.

11:30 - Svetová jednotka Novak Djokovič má o favoritovi na French Open stále jasno: "Keď hovoríte o Roland Garros a je tam Nadal, je pre mňa vždy najväčším favoritom. Po tom všetkom, čo dokázal na tamojších kurtoch, je normálne s rešpektom ho postaviť do pozície najväčšieho favorita." Viac v článku.