Tennis Tracker: Djokovič sa vytrápil, Swiateková dovolila súperke dva gemy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Djokovič sa vytrápil, Swiateková dovolila súperke dva gemy

Aktualizované
Djokovič by si mal s Dimitrovom poradiť.
Djokovič by si mal s Dimitrovom poradiť.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 14. mája?

17:30 - Srb Novak Djokovič prešiel do osemfinále cez Grigora Dimitrova až po trojsetovej bitke. Najvyššie nasadený hráč turnaja zdolal Bulhara za takmer dve hodiny a dvadsať minút po výsledku 6:3, 4:6, 6:1.

Zostrih súboja Djokovič - Dimitrov.
Flashscore

16:00 - Belgická tenistka Yanina Wickmayerová sa stala víťazkou dvojhry na antukovom podujatí ITF EMPIRE Tennis Academy Open v Trnave. Vo finále zdolala v pozícii turnajovej sedmičky štvrtú nasadenú krajanku Greet Minnenovú hladko 6:0, 6:3. Pre vytrvalý dážď sa zápas hral v nafukovačke. Wickmayerová v prvom sete na kurte dominovala a za 24 minút uštedrila súperke "kanára".

O osude druhého dejstva rozhodol ôsmy gem, v ktorom Minnenová stratila podanie. Wickmayerová si z Trnavy odnáša prémiu 15 239 amerických dolárov pred zdanením a 140 bodov do svetového rebríčka. Tridsaťtriročná Belgičanka má na konte aj päť titulov z turnajov WTA, v roku 2010 bola svetovou dvanástkou.

"Bol to pre mňa veľmi náročný zápas. V Trnave som hrala v tomto týždni viacero trojsetových duelov, na kurte som strávila veľa hodín. Je však veľmi príjemné ukončiť týždeň víťazstvom a ziskom trofeje. Proti kamarátke sa vždy hrá ťažko,“ uviedla Wickmayerová pre oficiálnu webovú stránku turnaja.

15:10 - Poľka Iga Swiateková opäť potvrdila svoju skvelú formu. V treťom kole si hravo poradila s Ukrajinkou Curenkovou 6:2, 6:0 a je pripravená na osemfinále.

Zostrih duelu Swiateková - Curenková.
Flashscore

14:27 - Dán Holger Rune sa v Ríme dostal cez domáceho obľúbenca a držiteľa divokej karty Fabia Fogniniho, ktorého zdolal v dvoch setoch za 77 minút 6:4 a 6:2.

Zostrih súboja Rune - Fognini.
Flashscore

12:49 - O šok sa na turnaji v Ríme postarala Češka Markéta Vondroušová, ktorá postúpila do osemfinále. Sedemdesiata hráčka rebríčka porazila deviatu nasadenú Mariu Sakkariovú z Grécka za necelú hodinu a pol 7:5, 6:3.

Zostrih súboja Vondroušová - Sakkariová.
Flashscore

06:00 - Stále aktuálna svetová jednotka Novak Djokovič, ktorý priznal, že sa priatelí s futbalovým trénerom Josém Mourinhom, bude v nedeľu na antuke v Ríme čeliť Bulharovi Grigorovi Dimitrovovi. Poľská líderka ženského rebríčka Iga Swiateková si to rozdá s Ukrajinkou Lesiou Curenkovou.

06:00 - Borna Čorič porazil na turnaji v Ríme Thiaga Monteira 4:6, 7:6, 7:6 za 3 hodiny a 34 minút a dosiahol tak svoje 200. víťazstvo na okruhu ATP.