Tennis Tracker: Djokovič vstúpil do turnaja v Ríme víťazne, Swiateková nestratila gem

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Djokovič vstúpil do turnaja v Ríme víťazne, Swiateková nestratila gem
Aktualizované
Djokovič s víťazným vstupom v Ríme.
Djokovič s víťazným vstupom v Ríme.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 12. mája?

21:15 – Nór Casper Ruud na svojej obľúbenej antuke v Ríme vyradil Francúza Arhura Rinderknecha výsledkom 6:4, 6:0 a z ostatných piatich duelov si pripísal ešte len druhú výhru. V treťom kole sa dvojnásobný nórsky semifinalista stretne s Katachom Bublikom.

21:06 – Novak Djokovič vstúpil do Masters 1000 v Ríme, kde ešte nikdy nechýbal vo štvrťfinále, výhrou 7:6, 6:2 s argentínskym antukárom Tomásom Martínom Etcheverrym. O postup do osemfinále si prvý hráč sveta zahrá s Bulharom Dimitrovom.

Zostrih zápasu Djokovič - Etcheverry
Flashscore

20:41 – Svetová sedmička Holger Rune zvládol svoju premiéru v Ríme. Dvadsaťročný Dán porazil o rok mladšieho Francúza Arthura Filsa dvakrát 6:3 a postúpil do tretieho kola. V ňom na neho čaká domáci veterán Fognini.

19:00 – Karen Chačanov štvrtýkrát zo šiestich štartov na antukovom Masters v Ríme prehral svoj úvodný súboj. Tento rok jedenásty hráč sveta, prekvapivo, nestačil Francúzovi Grégoiremu Barréremu 6:4, 4:6, 6:7.

18:40Sebastian Korda po štvrť roku dlhej pauzy zavinenej zranením zápästia neuhral set ani v druhom zápase. Na antukovom Masters 1000 v Ríme 22-ročný Američan podľahol 2:6, 6:7 Romanovi Safiullinovi.

18:30 - Zápas druhého kola zvládla Barbora Krejčíková, ktorej za nepriaznivého stavu 2:6, 1:4 vzdala duel Danka Koviničová z Čiernej Hory.

Zostrih zápasu Krejčíková - Koviničová
Flashscore

17:00 – Ons Džabúrová dnes v Ríme odohrala svoj prvý súťažný duel po zranení lýtka, ktoré si privodila v Stuttgarte. Finalistka Wimbledonu a US Open 2022 minuloročnú finálovú účasť vo Foro Italica neobháji. V druhom kole nestačila po setoch 1:6, 4:6 na Paulu Badosovú. Španielka má pred sebou súboj o osemfinále s Martou Kosťukovou.

16:45 – Rolu papierového favorita v Ríme zvládol aj Grigor Dimitrov, ktorý v dvoch setoch porazil Stana Wawrinku 6:4, 7:6. Bulharský tenista môže v ďalšom kole naraziť na svetovú jednotku Novaka Djokoviča.

Zostrih zápasu Wawrinka - Dimitrov
Flashscore

16:00Karolína Muchová si opäť vylepšila svoje maximum na WTA 1000 v Ríme. A to napriek tomu, že v rozhodujúcom dejstve zahodila vedenie 4:0 a dokonca zlikvidovala mečbal. Domácu Martinu Trevisanovú, ktorá v tomto dejisku prehrala aj siedmy zápas, zdolala po troch hodinách 3:6, 6:3, 7:5. O osemfinále sa pobije s ďalšou Taliankou Camilo Giorgiovou alebo Jekaterinou Alexandrovovou.

Zostrih zápasu Trevisanová - Muchová
Flashscore

15:00 - "Určite sa mi tu páči, aj pre podmienky. Celkovo mám Taliansko rada. Bolo naozaj príjemné sa sem vrátiť. Z predchádzajúcich dvoch rokov mám dostatok sebavedomia, ale beriem to ako úplne novú cestu," uviedla po víťazstve Swiateková.

Pozápasový rozhovor so Swiatekovou
Flashscore

14:50 - Félix Auger-Aliassime pokračuje v trápení a rovnako ako v januári v Adelaide, aj na Masters v Ríme ho vyradil Alexej Popyrin. Minuloročný štvrťfinalista tentoraz prehral po viac než troch hodinách 4:6, 6:4, 5:7. Nezvládol tak ani druhý zápas na antuke a v novom vydaní rebríčka môže vypadnúť z TOP 10. Austrálčan sa o osemfinále stretne so Sebastianom Kordom alebo Romanom Safiullinom.

14:40 - Poľka Iga Swiateková sa suverénnym spôsobom prebojovala do 3. kola dvojhry na turnaji WTA v Ríme. Najvyššie nasadená hráčka v druhom kole deklasovala Rusku Anastasiu Pavľučenkovovú, keď jej nedovolila uhrať ani jednu hru

Zostrih duelu Swiateková - Pavľučenkovová.
Flashscore

13:30 - Dotácia na Roland Garros v tomto roku dosiahne 49,6 milióna eur. Organizátori antukového grandslamu v Paríži zvýšili prémie o 12,3 percenta v porovnaní s minulým rokom, pričom najväčší nárast by mali dostať hráči vyradení v úvodných kolách. Odmeny pre víťazov mužskej aj ženskej dvojhry sa vrátili na úroveň spred pandémie koronavírusu. Šampióni zinkasujú 2,3 milióna eur, teda rovnako ako v roku 2019, pričom vlani to bolo 100-tisíc eur menej.

12:30 Barbora Strýcová sa v utorok dočkala svojho prvého singlového víťazstva od French Open 2020, ale na ďalšie zatiaľ dosiahla. Tridsaťsedemročná Česka, ktorá sa vracia po materskej dovolenke, aby sa mohla rozlúčiť v nasledujúcich mesiacoch s kariérou, nestačila v druhom kole v Ríme na svetovú osmičku Mariu Sakkariovú. Prehrala v dvoch setoch 1:6, 3:6.

Zostrih zápasu Sakkariová - Strýcová
Flashscore

06:00 - Piatkový program turnaja v Ríme ponúkne aj duely dvoch svetových lídrov. Kým Novak Djokovič sa stretne s Thomasom Martinom Etcheverrym, Poľka Iga Swiateková bude čeliť Ruske Pavľučenkovovej.