Tennis Tracker: Djokovičov víťazný návrat na kurty. Osemfinále si zahrá aj Rubľov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Djokovičov víťazný návrat na kurty. Osemfinále si zahrá aj Rubľov

Aktualizované
Djokovič zvládol prvú prekážku v Monte Carle v podobe Gachova.
Djokovič zvládol prvú prekážku v Monte Carle v podobe Gachova.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 11. apríla?

19:14 – "Od druhého setu som začal hrať viac po čiare, agresívnejšie a častejšie do forhandu. Podarulo sa mi veľmi rýchlo viesť 4:0. Dokázal som takto pokračovať a zápas nakoniec vyhrať," povedal po postupe Rubľov. 

Pozápasový rozhovor s Rubľovom.
Flashscore

18:15 - Srbský tenista Novak Djokovič sa po viac ako piatich týždňoch vrátil na okruh ATP víťazne, keď v druhom kole v Monte Carle zdolal ruského kvalifikanta Ivana Gachova 7:6 (5), 6:2. Dlhá prestávka bola na svetovej jednotke badateľná najmä v prvom sete, v ktorom Djokovič raz stratil podanie a získal ho späť až po víťazstve v tajbrejku. V druhom sete získal favorit od stavu 1:2 päť gemov v rade, aby za hodinu a trištvrte proti 198. hráčovi rebríčka premenil svoj druhý mečbal.

Zostrih duelu medzi Djokovičom a Gachovom.
Flashscore

15:54 - Andrej Rubľov zdolal v Monte Carle Jaumeho Munara 4:6, 6:2, 6:2, tretí rok po sebe postúpil do osemfinále a medzi šestnástkou najlepších nechýba piaty turnaj v rade.

14:59 - Alejandro Davidovich Fokina nezopakuje svoje vlaňajšie senzačné finále na Masters v Monte Carle. Dvadsaťtriročný Španiel skončil tento rok po prvom zápase, v ktorom prehral s Karenom Chačanovom jasne 2:6, 2:6. V rebríčku klesne minimálne o 13 miest na koniec štvrtej desiatky. O vyrovnanie svojho maxima na tomto podujatí bude Chačanov hrať s Danielom Evansom alebo Iľjom Ivaškinom.

14:02 - Zverev si po úspešnom debute na antuke pochvaľoval, že sa mu podarilo prežiť náročné prvé kolo. "Súper hral neuveriteľne dobre takticky, cítil som sa hrozne," povzdychol si nemecký tenista.

Pozápasové vyjadrenie Zvereva.
Flashscore

13:30 - Alexander Zverev je ďalším postupujúcim v Monte Carle, v troch setoch zastavil Alexandra Bublika a zvíťazil 3:6, 6:2 a 6:4.

Zostrih zápasu Zverev - Bublik.
Flashscore

12:56 - Jiří Lehečka porazil v prvom kole na antuke v Monte Carle Emila Ruusuvuoriho z Fínska 6:1 a 7:5. V druhom sete český tenista prehrával už 2:5, no napriek tomu dokázal zvíťaziť.

12:53 - Andy Murray toho v posledných rokoch na antuke veľa neodohral a na jar možno zmení svoje plány. Bývalý líder rebríčka utrpel v prvom kole Masters v Monte Carle potupnú prehru s Alexom de Minaurom. "Bolo to hrozné. Jeden z najhorších zápasov mojej kariéry. Neviem, čo sa stalo," rozčuľoval sa.

9:45 - Frances Tiafoe, ktorý počas víkendu vyhral štyri zápasy za dva dni a získal svoj prvý titul na antuke v texaskom Houstone, sa podľa očakávania odhlásil z turnaja Masters 1000 v Monte Carle. Český tenista Jiří Lehečka si tak zahrá proti lucky loserovi Emilovi Ruusuvuorimu z Fínska.

6:45 - Bývalá svetová jednotka a víťaz nedávneho turnaja Masters v Miami Daniil Medvedev sa vyjadril k svojmu vzťahu k antuke, na ktorú sa kedysi vyhlásil za špecialistu. Povrch, na ktorom ho teraz čaká turnaj Masters v Monte Carle, totiž nepatrí medzi jeho obľúbené.

"Radšej by som pokračoval na tvrdom povrchu," povedal. Tento rok na ňom zažil najúspešnejšiu štvrtinu sezóny vo svojej kariére, keď vyhral 24 z 25 zápasov a z piatich finálových účastí získal štyri tituly. V Monte Carle naposledy štartoval v roku 2019, keď sa dostal do semifinále.

Prečítajte si viac v rozsiahlejšom článku.