Tennis Tracker: Gombos na Bratislava Open skončil, stopku mu vystavil kvalifikant

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Gombos na Bratislava Open skončil, stopku mu vystavil kvalifikant

Aktualizované
Gombos sa medzi najlepšiu osmičku nedostal.
Gombos sa medzi najlepšiu osmičku nedostal.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 14. júna?

19:40 - Slovenské tenistky Hrunčáková s Mihalíkovou si poradili v osemfinále turnaja WTA v Hertogenbosche s japonsko-indonézskym párom Katovou/Sutjiadiovou za hodinu a 15 minút 7:5, 6:2. Vo štvrtkovom štvrťfinále vyzvú holandský pár Stevensová/Vedderová.

19:25 - Jiří Lehečka nenadviazal na svoje prvé víťazstvo na tráve v Stuttgarte. V druhom kole turnaja ATP 250 český tenista nenašiel recept na servis svetovej dvanástky Francesa Tiafoea z USA, s ktorým prehral 6:7, 4:6.

Zostrih zápasu Lehečka - Tiafoe
Flashscore

19:00 - Alizé Cornetová hrala s hráčkou Top 10 prvýkrát od minuloročného skalpu Igy Swiatekovej vo Wimbledone a svoju neporaziteľnosť na tráve predĺžila na šesť zápasov a 12 setov v rade. V Nottinghame na štvrtý pokus zdolala svetovú osmičku Mariu Sakkariovú z Grécka 6:1, 6:4 a debutovo v tejto sezóne postúpila do štvrťfinále turnaja WTA.

Zostrih zápasu Sakkariová - Cornetová
Flashscore

18:00 - Slovenský tenista Norbert Gombos neuspel v 2. kole dvojhry na antukovom challengeri Bratislava Open. V pozícii nasadenej šestky prehral so švajčiarskym kvalifikantom Jeromom Kymom po takmer trojhodinovom trojsetovom boji 3:6, 7:6 (6), 6:7 (7). Posledným slovenským želiezkom v singli tak zostal najvyššie nasadený Alex Molčan. Viac informácií v článku.

17:50 - Borna Čorič prehral svoj prvý zápas na tráve po štyroch rokoch. V holandskom Hertogenboschi nestačil chorvátsky semifinalista z roku 2019 a Američana Mackenzieho McDonalda, ktorému podľahol dvakrát 4:6.

17:45 - Lorenzo Musetti zdolal v Stuttgarte Francúza Grégoira Barrérého dvakrát 6:3. Nadviazal na svoje prvé víťazstvo na tráve a postúpil do štvrťfinále. Tam talianskeho mladíka čaká víťaz duelu Lehečka-Tiafoe.

16:30 - "Tento turnaj je pre mňa výnimočný, pretože v roku 2019 som tu prvýkrát vyhral zápas na tráve. Podporu tu mám vždy príjemnú. Ďakujem všetkým, že prišli. Veľa to pre mňa znamená," uviedol na kurte po triumfe Sinner.

Pozápasový rozhovor so Sinnerom
Flashscore

16:05 - Jannik Sinner ukončil svoju antukovú jar vypadnutím v druhom kole French Open a bude sa snažiť o nápravu na tráve. Minuloročný štvrťfinalista Wimbledonu začal na najrýchlejšom povrchu ľahkým víťazstvom 6:4, 6:2 nad nebezpečným Alexandrom Bublikom v Hertogenboschi. O postup do semifinále sa stretne s Emilom Ruusuvuorim.

Zostrih zápasu Bublik - Sinner
Flashscore

15:40 - Hubert Hurkacz nevstúpil do trávnatej časti sezóny presvedčivo. Minuloročný víťaz z Halle a semifinalista vlaňajšieho Wimbledonu zdolal v Stuttgarte kvalifikanta a 121. hráča sveta Josukeho Watanukiho bez jediného brejku 4:6, 7:6, 7:6 a po viac ako troch mesiacoch postúpil do štvrťfinále. Jeho súperom bude Christopher O'Connell.

14:40 - Na tenistov vo Wimbledone čakajú rekordné odmeny. Londýnsky grandslam má tento rok celkovú dotáciu 44,7 milióna libier, čo je o 11 percent viac ako vlani. Organizátori to oznámili na svojej webovej stránke. Prémia pre víťaza dvojhry sa zvýšila na 2,35 milióna libier, zatiaľ čo porazení finalisti si z trávy v All England Clube odnesú šek na 1,75 milióna. Minuloroční šampióni dvojhry dostali za titul 2 milióny libier.

13:50 - Donna Vekičová na nottinghamskej tráve prekvapujúco končí v druhom kole a naďalej čaká na svoje prvé štvrťfinále od marcového triumfu v Monterrey. Bývalá šampiónka podľahla 4:6, 1:6 minuloročnej semifinalistke Viktoriji Golubicovej. Švajčiarka sa v prvom štvrťfinále na najvyššom okruhu po takmer roku stretne buď s Tatjanou Mariaovou alebo Heather Watsonovou.

13:20 - "Vika je šampiónka. Byť s ňou na kurte bolo pre mňa naozaj výnimočné, po druhý raz v kariére. Snažila som sa byť v pokoji, hrať čo najlepšie a podávať na tráve naozaj dobre," uviedla na kurte po Azarenkovej vyradení Kruegerová.

Pozápasový rozhovor s Kruegerovou
Flashscore

13:15 - Viktoria Azarenková neukončila svoju niekoľkomesačnú krízu na tráve. Dvojnásobná wimbledonská semifinalistka prehrala v druhom kole v Hertogenboschi 3:6, 2:6 so 152. hráčkou sveta Ashlyn Kruegerovou. Devätnásťročná Američanka, ktorá zbiera prvé víťazstvá na veľkých podujatiach na najvyššom okruhu, si v premiérovom štvrťfinále na tejto úrovni zahrá s Viktoriou Hrunčákovou alebo Biancou Andreescuovou.

Zostrih zápasu Azarenková - Kruegerová
Flashscore

06:45 - Challengerový turnaj Bratislava Open pokračuje v stredu úvodnou polovicou osemfinálových bojov. Medzi šestnástkou najlepších zostali zo slovenských tenistov iba prvý nasadený Alex Molčan a šiesty muž pavúka Norbert Gombos. Práve Gombos nastúpi po 15:00 na svoj súboj so Švajčiarom Jérômem Kymom, Slovák bude favoritom.