Tennis Tracker: V Lyone triumf mladučkého Filsa, Svitolinová zvládla finále v Štrasburgu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: V Lyone triumf mladučkého Filsa, Svitolinová zvládla finále v Štrasburgu
Aktualizované
Radosť osemnásťročného Filsa po zvládnutom finále so Cerúndolom.
Radosť osemnásťročného Filsa po zvládnutom finále so Cerúndolom.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 27. mája?

18:30 - Rebecca Šramková zabojuje o titul v dvojhre na turnaji ITF WTT W40 v slovinskom meste Otočec (40 000 USD, antuka vonku). V pozícii dvojky pavúka si v semifinále poradila s piatou nasadenou domácou hráčkou Veronikou Erjavecovou, ktorú vo vyrovnanom zápase zdolala 6:3, 4:6, 7:6 (4) za 182 minút. Zverenka trénera Milana Martinca a kondičného Dávida Olasza si vo finále zmeria sily s Austrálčankou Seone Mendezovou.

Dvadsaťšesťročná hráčka Národného tenisového centra sa pokúsi získať už svoj dvanásty singlový titul na ženskom okruhu ITF. Doposiaľ posledný získala vo februári tohto roku v Bathe, informoval a pripomenul Slovenský tenisový zväz.

17:20 - "Bol to dobrý týždeň. Som spokojná so svojím tenisom po návrate z materskej. Držať túto trofej pre mňa znamená veľa. Najmä tu, kde som ju získala aj v roku 2020 počas covidovej pandémie," povedala po triumfe Svitolinová.

Pozápasový rozhovor Svitolinovej
Flashscore

17:00 - Čilský tenista Nicolás Jarry vybojoval tretí titul kariére vo finále na antuke v Ženeve s Bulharom Grigorom Dimitrovom po setoch 7:6, 6:1.

Zostrih zápasu Jarry - Dimitrov
Flashscore

16:50 - Ukrajinka Elina Svitolinová získala v Štrasburgu premiérový titul po materskej dovolenke. Vo finále uspela proti Ruske Anne Blinkovovej v dvoch setoch 6:2, 6:3.

Zostrih zápasu Blinkovová - Svitolinová
Flashscore

16:30 - Turnaj v Lyone vyhral 18-ročný Francúz Fils a získal prvý titul na okruhu ATP. Vo finále porazil 6:3, 7:5 štvrtého nasadeného Argentínčana Cerúndola. Fils sa stal nielen tretí domácim víťazom lyonského podujatia, ale tiež najmladším v histórii turnaja, ktorý v tejto sezóne na ATP triumfoval. 

Zostrih zápasu Fils - Cerúndolo
Flashscore

16:15 - Talianka Bronzettiová získala v Rabate prvý titul na WTA Tour. V rozhodujúcom dueli zdolala 6:4, 5:7, 7:5 Rakúšanku Grabherovú, pre ktorú bol najväčší úspech v kariére už len postup do semifinále v marockej metropole. 

Zostrih zápasu Grabherová - Bronzettiová
Flashscore

10:20 - Matej Lipták sa stal novým trénerom švajčiarskej tenistky Belindy Benčičovej. Kapitán slovenského tímu v Pohári Billie-Jean Kingovej povedie svetovú dvanástku už na grandslamovom Roland Garros, ktorý odštartuje v Paríži 28. mája. Švajčiarka so slovenskými koreňmi to potvrdila v rozhovore pre denník Blick.

Čítajte viac v článku.

06:45 - Úvodné mužské finále dňa sa uskutoční na antuke v Lyone, kde sa stretnú Arthur Fils a Francisco Cerúndolo. Prvý menovaný sa môže stať iba tretím domácim šampiónom turnaja, pričom sa dostal do bitky o titul prvý raz. V Ženeve sa o víťazovi rozhodne medzi Nicolásom Jarrym a Grigorom Dimitrovom.

06:45 - Vo finále na okruhu WTA v Rabate sa Lucia Bronzettiová stretne s Rakúšankou Juliou Grabherovou, ktorá je vo svojom prvom finále turnaja WTA. V Štrasburgu sa vo finále stretnú Anna Blinkovová a Elina Svitolinová