Tennis Tracker: Zverev si finále v Ženeve nezahrá, Svitolinovej to po materskej ide

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Zverev si finále v Ženeve nezahrá, Svitolinovej to po materskej ide
Aktualizované
Elinu Svitolinovú čaká v Štrasburgu finále proti Blinkovovej.
Elinu Svitolinovú čaká v Štrasburgu finále proti Blinkovovej. Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 26. mája?

20:10 - "Hral som dobrý tenis. Dva roky som veľa pracoval, aby som sa mohol vrátiť a hrať tak, ako včera proti Casperovi a dnes s Alexandrom," neskrýval radosť Jarry.

Pozápasový rozhovor s Jarrym
Flashscore

20:00 - Nicolas Jarry v semifinále antukového súboja v Ženeve vrátil finálovú porážku z roku 2019 Nemcovi Alexandrovi Zverevovi a vzájomnú bilanciu vyrovnal na 2-2. Dvadsaťsedemročný Čiľan uspel po setoch 7:6, 6:3 a čaká ho Bulhar Dimitrov.

Zostrih zápasu Jarry - Zverev
Flashscore

19:45 - Arthur Fils zvládol takmer trojhodinový duel v setoch 7:5, 4:6, 7:6 proti Američanovi Brandonovi Nakashimovi a prvýkrát na okruhu ATP postúpil do finále. V ňom vyzve osemnásťročný Francúz Francisca Cerúndola z Argentíny.

19:30 - Slovenská tenistka Viktória Hrunčáková sa napokon predstaví v ženskom singli na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Komu bude 25-ročná rodáčka z Košíc čeliť, si prečítajte v článku

19:10 - "Bol to tvrdý boj. Clara hrala veľmi dobre. Bolo to naozaj ťažké," uviedla priamo na kurte spokojná finalistka Svitolinová.

Pozápasový rozhovor so Svitolinovou
Flashscore

19:00 - Dvadsaťosemročná Elina Svitolinová si poradila na antukovom turnaji WTA 250 v Štrasburgu po setoch 4:6, 7:5, 6:3 s domácou Clarou Burelovou. Podaril sa jej obrat, keďže prehrávala 4:6 a 1:4. Necelé dva mesiace po materskej dovolenke tak postúpila do finále. O vylepšenie skvelej finálovej bilancie (16:3) si bývalá svetová trojka zahrá v ukrajinsko-ruskom súboji s Annou Blinkovovou.

Zostrih zápasu Burelová - Svitolinová
Flashscore

17:30 - "Myslím, že to bol šialený zápas. Za ostatné dva dni som na kurte strávil množstvo hodín, čo je pre mňa skvelé. Som spokojný s tým, ako som bojoval. To je asi všetko, čo k tomu môžem povedať," vyjadril sa po postupe Dimitrov priamo na kurte.

Pozápasový rozhovor s Dimitrovom
Flashscore

17:15 - Grigor Dimitrov na antuke v Ženeve zdolal po obrate a takmer troch hodinách 3:6, 7:5, 7:6 Američana Taylora Fritza. Prerušil sériu 11 semifinálových prehier a prvýkrát od februára 2018 postúpil do finále. O titul si bulharský tenista zahrá so Zverevom alebo Jarrym.

Zostrih zápasu Dimitrov - Fritz
Flashscore

17:05 - Lucia Bronzettiová na antuke v Rabate porazila dvakrát 6:1 druhú nasadenú Američanku Sloane Stephensovú. Druhýkrát v kariére si tak zahrá finále turnaja WTA. O premiérový titul si 24-ročná Talianka zahrá s Rakúšankou Grabherovou.

Zostrih zápasu Bronzettiová - Stephensová
Flashscore

16:50 - Tereza Mihalíková s Češkou Miriam Kolodziejovou nepostúpili do finále štvorhry na turnaji WTA 250 v Štrasburgu. V semifinálovom zápase nestačili na druhý nasadený americko-mexický pár Desirae Krawczyková, Giuliana Olmosová a podľahli mu 4:6, 7:5, 4-10 za 113 minút. Pre dvadsaťštyriročnú Mihalíkovú je to prvá semifinálová účasť v tomto roku. Najbližšie sa predstaví na grandslamovom Roland Garros v Paríži. Informáciu priniesol Slovenský tenisový zväz na svojom Facebookovom profile.

16:25 - Anna Blinkovová v Štrasburgu oplatila Lauren Davisovej po setoch 6:2, 6:2 semifinálovú porážku z januárového podniku v Hobarte a už po tretí raz vylepšila svoje maximum na antukových dvorcoch. Dvadsaťštyriročná Ruska bude o svoj druhý triumf na akciách WTA a prvý na antuke naprieč všetkými okruhmi bojovať proti Clare Burelovej alebo Eline Svitolinovej.

Zostrih zápasu Davisová - Blinková
Flashscore

16:15 - "Hral som zďaleka svoj najlepší tenis počas tohto týždňa. Som nadšený, pretože Cam je naozaj náročný súper," hlásil šťastný víťaz Cerundolo.

Pozápasový rozhovor Cerundola
Flashscore

16:05 - Francisco Cerúndolo prerušil vo štvrtok v Lyone sériu piatich tohtoročných štvrťfinálovych prehier a prvýkrát v sezóne postúpil do semifinále, v ktorom deklasoval 6:3, 6:0 obhajcu titulu  a finalistu posledných dvoch ročníkov Camerona Norrieho. Aj svoje tretie finále si zahrá na antuke a o druhý titul bude bojovať proti domácemu teenagerovi Arthurovi Filsovi alebo Brandonovi Nakashimovi.

Zostrih zápasu Cerundolo - Norrie
Flashscore

15:55 Julia Grabherová zdolala na antuke v marockom Rabate vo svojom prvom semifinále na turnajoch WTA 6:1, 3:6, 7:6 debutantku na tejto úrovni Juliu Rieraovú z Argentíny a zaistila si debutovú účasť vo finále. O svoj najväčší titul bude 26-ročná Rakúšanka bojovať s Luciou Bronzettiovou alebo Sloane Stephensovou.

12:45Brenda Fruhvirtová debutovala na dospelých grandslamoch v januári na Australian Open a tiež v Paríži prešla trojkolovou kvalifikáciou. A to napriek tomu, že v úvodnom dueli čelila mečbalu. Šestnásťročná Češka zmietla v priamom súboji o hlavnú súťaž domácu Alice Robbeovú 6:3, 6:0 a bude mať ďalšiu šancu premiérovo na najvyššej tour postúpiť do druhého kola.

12:30 - Slovenska tenistka Viktória Hrunčáková sa nepredstaví v hlavnej súťaži grandslamového turnaja Roland Garros. Vo finále kvalifikácie prehrala v piatok s Češkou Sárou Bejlekovou v dvoch setoch 4:6 a 4:6. Hrunčáková vypadla na parížskej antuke v kvalifikácii tretí rok za sebou. Na Roland Garros dosiahla v roku 2019 postupom do 3. kola svoj doteraz najlepší grandslamový výsledok v singli.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

06:45 - Kvalifikácia do hlavnej súťaže grandslamového Roland Garros vrcholí. V piatok od 11:00 o ňu zabojuje aj Slovenka Viktória Hrunčáková. Proti nej bude bojovať Češka Sára Bejlek, ktorá je napriek svojmu nižšiemu postaveniu v rebríčku (180. verzus 136.) miernou favoritkou súboja.