Thiem sa rozhodol ukončiť kariéru, streda ponúka v akcii viacero Slovákov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Thiem sa rozhodol ukončiť kariéru, streda ponúka v akcii viacero Slovákov

Molčan ide v Prahe ďalej.
Molčan ide v Prahe ďalej.Profimedia / Flashscore
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 8. mája?

22:24 - Organizátori turnajov ATP Masters 1000 a WTA 1000 v Ríme oficiálne ukončili stredajší program pre dážď. Odložili päť odohraných zápasov a 10 meraní síl, ktoré sa vo štvrtok nezačali. 

21:45 - Camila Giorgiová sa objavila na zozname hráčov agentúry ITIA, ktorí oznámili ukončenie kariéry a požiadali o vyradenie z povinného dopingového testovania. Talianska tenistka sa tak zrejme rozhodla ukončiť vo veku 31 rokov kariéru, počas ktorej vyhrala štyri turnaje WTA vrátane tisícky v Montreale (2021), zahrala si štvrťfinále Wimbledonu a vo svetovom rebríčku sa vyšplhala na 26. miesto.

20:24 - Dážď približne po hodine opäť skomplikoval antukový turnaj v Ríme. Momentálne je prerušených päť zápasov, ďalších 10 plánovaných duelov sa ešte ani neodohralo a stredajší program pravdepodobne zostane neúplný.

19:54 - Bývalá svetová štvorka a víťazka Australian Open Sofia Keninová zdolala na antuke v Ríme Luciu Bronzettiovú 6:2, 6:3, pripísala si len tretie víťazstvo v sezóne a zlepšila svoju nelichotivú bilanciu na okruhu WTA na 2:10 v tomto roku. Dvadsaťpäťročná Američanka bude proti Ons Džabúrovej bojovať o svoje prvé víťazstvo v sérii od septembra minulého roka.

17:20 -  Bývalý šiesty hráč sveta Matteo Berrettini sa deň pred svojím úvodným vystúpením odhlásil z antukového Masters v Ríme, kde bude chýbať už tretí rok po sebe. Rovnako ako na predchádzajúcom podujatí v Madride bude chýbať pre chorobu.

16:52 - V bitke 677. hráča svetového rebríčka s tenistom zo 713. miesta uspel nižšie nasadený. Bol ním Martin Kližan, ktorý si na španielskej antuke poradil s americkým oponentom Tristanom McCormickom po hodine a 37 minútach pomerom 6:4 a 6:3. V druhom kole ho čaká Adria Soriano Barrera zo 483. pozície poradia ATP.

16:39 - Alex Molčan zvládol vstup do antukového turnaja v Prahe. V úvodnom kole si počas prvého setu s Francúzom Erhardom najprv v 12. geme vynútil tajbrejk, ktorý následne vyhral. V druhom dejstve po dvoch hodinách a 14 minútach premenil na postup tretí mečbal. V ďalšej fáze ho čaká tenista z rovnakej krajiny - Enzo Couacaud.

16:11 - Anna Karolína Schmiedlová si na rímskej antuke druhé kolo nezahrá. Na Italian Open z pozície vyššie nasadenej hráčky podľahla kvalifikantke Aljaksandre Sasnovičovej v dvoch setoch. Jej bilancia s Bieloruskou sa tak zhoršila na 1:6. Viac v článku.

15:54 - Brenda Fruhvirtová pokračuje v úspešnej premiére na antukovom turnaji WTA 1000 v Ríme. Po dvoch výhrach v kvalifikácii zvládla aj vstup do hlavnej súťaže, keď aj vďaka odvráteniu 13 z 15 brejkbalov porazila 3:6, 6:2, 6:0 Američanku Taylor Townsendovú. V druhom kole sa 17-ročná Češka stretne s Rumunkou Soranou Cirsteaovou.

15:14 - Bývalý prvý hráč sveta Andy Murray sa po zranení členka vráti k hraniu na turnaji v Ženeve, ktorý sa začne 18. mája, týždeň pred štartom Roland Garros. Tridsaťsedemročný Brit dostal od usporiadateľov divokú kartu. Murray si pretrhol väzy v členku v marci v Miami pri prehre s Tomášom Macháčom. Víťaz troch Grand Slamov sa nakoniec rozhodol nepodstúpiť operáciu a pre zranenie neštartoval na Masters v Monte Carle a tiež na turnaji v Mníchove.

15:00 - Obrovskú bitku tvrajúcu 3 hodiny a 40 minút zviedli v úvode antukového turnaja Masters 1000 v Ríme Nuno Borges a Pedro Martínez. Portugalský tenista zdolal španielskeho soka až po odvrátení dvoch mečbalov 6:7, 6:4, 7:6 a môže sa chystať na súboj s Kazachom Alexanderom Bublikom.

14:24 - Denis Shapovalov nezvládol svoju premiéru na Masters v Ríme. Kanadský tenista podľahol 7:6, 3:6, 6:7 Talianovi Lucianovi Darderimu, ktorý zvládol odvetu za svoje vyradenie v Miami.

13:25 - Už na treťom turnaji v rade sa cesta Kovalíka a Zelenaya skončila hneď po prvom vystúpení. Na rakúskej antuke v Mathausene podľahli po 74 minútach nemeckej dvojici Frantzen - Jebens dvakrát 4:6.

12:52 - Jakub Menšík absolvoval neúspešný debut na antukovom turnaji Masters 1000 v Ríme. Osemnásťročný Čech, ktorý si v posledných týždňoch plní maturitné povinnosti a zároveň doliečuje zranenie predlaktia, urobil za 87 minút proti Nemcovi Yannickovi Hanfmannovi 37 nevynútených chýb a prehral 3:6, 2:6.

Zostrih zápasu Menšík - Hanfmann.
Flashscore

12:45 - Natália Kročková postúpila do druhého kola dvojhry na turnaji ITF WTT W75 v Trnave. Držiteľka voľnej karty zdolala v prvom kole lucky-loserku Salmu Drugdovú 6:0, 2:6, 6:2 za 117 minút. Pätnásťročná Kročková vyzve v druhom kole ďalšiu tínedžerku, o rok staršiu Renátu Jamrichovú. Nedarilo sa Radke Zelníčkovej, ktorú žreb zviedol proti najvyššie nasadenej Japonke Mai Hontamaovej (115. WTA). Domáca držiteľka voľnej karty prehrala 1:6, 2:6 za 67 minút.

Po odhlásení sa štvrtej nasadenej Viktórie Hrunčákovej sú Jamrichová, Kročková a Eszter Méri posledné slovenské hráčky v pavúku dvojhry trnavského turnaja.

11:45 - Eszter Méri sa prebojovala do druhého kola dvojhry na turnaji ITF WTT W75 v Trnave. Úspešná kvalifikantka zdolala v úvodnom kole hlavnej súťaže Chorvátku Ivu Primoračovú 6:7(5), 6:3, 7:5 za vyše štyri hodiny. Ďalšou súperkou zverenky trénera Ivana Košeca bude víťazka chorvátsko-japonského súboja medzi Antoniou Ružičovou a druhou nasadenou Mojukou Učijamovou.

10:43 - Streda bude plná slovenskej akcie. Od 12:00 naskočia do akcie Kovalík so Zelenayom, ktorí si spolu v rakúskom Mathausene zahrajú prvé kolo štvorhry proti domácej dvojici Frantzen - Jebens. Anna Karolína Schmiedlová sa predstaví na rímskej antuke Italian Open, kde bude jej súperkou Bieloruska Sasnovičová. Na rovnakom turnaji sa počas 8. mája ukáže aj Rebecca Šramková, ktorej sa do cesty postaví domáca tenistka Pedoneová. Alex Molčan okúsi antuku v Prahe, v hlavnom meste Česka vyzve Francúza Erharda. Viac v článku.

10:07 - Preplnený tenisový kalendár? Nemáme čas poriadne si oddýchnuť, tvrdí Swiateková.

09:50 - Rakúšan Dominic Thiem sa po zranení zápästia v júni 2021 a následnej 9-mesačnej pauze nedokázal dostať do formy a vo veku 31 rokov sa rozhodol vzdať sa márnej snahy o návrat medzi elitu. Bývalý tretí hráč svetového rebríčka a víťaz US Open 2020, ktorý momentálne figuruje mimo TOP 100, odohrá posledný zápas kariéry v októbri na domácom halovom podujatí ATP 500 vo Viedni. Informáciu priniesol denník Salzburger Nachrichten.