Thomas podpísal poslednú zmluvu: Stále som hladný po úspechoch

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Thomas podpísal poslednú zmluvu: Stále som hladný po úspechoch
Thomas v akcii počas posledných majstrovstiev sveta.
Thomas v akcii počas posledných majstrovstiev sveta.Reuters
Geraint Thomas (37) sa dohodol na dvojročnom predĺžení zmluvy s INEOS Grenadiers. Na cestnom bicykli bude pretekať minimálne do roku 2025. V pondelok informoval verejnosť britský tím.

Waleský cyklista skončil druhý na tohtoročnom Giro d'Italia a v roku 2018 vyhral Tour de France. Od svojho premiérového víťazstva vo Francúzsku podáva konzistentné výkony. Rok po svojom životnom triumfe obsadil druhú priečku a minulý rok uzatváral trojicu najlepších. Po uzavretí kontraktu naznačil možný koniec kariéry.

"Aj keď nikdy nehovor nikdy, v mojej hlave je to posledná zmluva. Napriek tomu viem, že mám pred sebou ešte dva veľké roky. V inom tíme by som už nepokračoval," povedal Thomas.

"Tento tím mi rozumie a čo je dôležité, vie, čo je potrebné na dosiahnutie úspechu. Sme ambiciózna skupina a máme pred sebou veľké ciele. Veľmi sa teším na to, že sa do toho opäť pustím. Chcem pomôcť k ďalšiemu napredovaniu," doplnil skúsený cyklista.

Thomas zdôraznil, že dúfa, že v zostane konkurencieschopný, ale dodal, že bude ochotný pomôcť preraziť aj mladším talentom.

"Som v takom štádiu, že som stále hladný po úspechoch, no zároveň rád pomôžem. Chcem pomôcť v posune vpred, aby sme sa vrátili na samotný vrchol tohto športu," dodal Geraint Thomas. Za sebou má úspechy aj na dráhe. V rokoch 2008 a 2012 získal s Veľkou Britániou zlaté olympijské medaily v stíhacích pretekoch družstiev.