TOP 8 hráčov, ktorí by mohli zamieriť do MLS: Skúsení kanonieri a hviezdy z Madridu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
TOP 8 hráčov, ktorí by mohli zamieriť do MLS: Skúsení kanonieri a hviezdy z Madridu
Giroud nevylúčil svoj odchod do MLS.
Giroud nevylúčil svoj odchod do MLS.Profimedia
Severoamerická MLS je v Európe stále často vnímaná ako "dôchodcovská liga". Nemožno im to mať za zlé, pretože na volanie tamojších klubov dlhé roky odpovedali najmä hráči, ktorí majú svoje najlepšie roky za sebou. Čoraz častejšie sa však za oceán vydávajú tváre, ktoré by ešte mohli pokračovať v elitných európskych súťažiach. Pozrime sa na osem mien, ktoré sú v blízkej budúcnosti spájané s prestupom do tejto súťaže.

Antoine Griezmann

V súčasnosti patrí medzi najväčšie hviezdy francúzskej reprezentácie a jeho výkony sa nestrácajú ani v španielskej La Lige vo farbách Atlética Madrid. Hoci by vedenie španielskeho klubu, pravdepodobne, chcelo hráča využiť aj v nasledujúcich rokoch, tridsaťtriročný ofenzívny futbalista by rád zamieril aj za oceán. "Atlético je stopercentne môj posledný klub v Európe. Rád by som hral v MLS, nikdy som sa tým netajil," nechal sa počuť Griezmann.

Štatistiky Griezmanna.
Štatistiky Griezmanna.Flashscore

Christian Pulisic

Jeho návrat do rodnej krajiny by bol pre tamojšiu súťaž veľkým prínosom aj vzhľadom na to, že najbližšie majstrovstvá sveta sa budú konať v USA, Kanade a Mexiku. Pulisic momentálne pôsobí v AC Miláno, kam odišiel z londýnskej Chelsea.

Hoci sa mu v Serii A celkom darí, povráva sa, že by časom mohol vypočuť aj volanie z MLS. "Nemyslím si, že to bude v blízkej budúcnosti, ale určite tam chcem skončiť. Ešte sa necítim starý, ešte mám čas. Nebránim sa však zaujímavým ponukám," povedal v podcaste Tima Reama "The American Dream".

Kevin De Bruyne

Belgický reprezentant je považovaný za jedného z najlepších ofenzívnych stredopoliarov všetkých čias. Mohla by táto persóna zdobiť aj MLS? Prečo nie, keď sme boli minulý rok svedkami prestupu Messiho a ďalších.

Podľa The Athletic chcel De Bruyne vždy ukončiť kariéru v MLS a otvorene ju uprednostňuje pred bohatou Saudskou Arábiou. V Manchestri City má zmluvu do roku 2025 a jeho budúcnosť by sa mala vyriešiť toto leto.

Štatistiky belgického futbalistu.
Štatistiky belgického futbalistu.Flashscore

Olivier Giroud

V tridsiatich siedmich rokoch dobre vie, že ho už veľa sezón nečaká. Opora AC Miláno bola v januári tohto roku diplomatická, ale nevylúčila ani odchod do MLS. Giroud by sa mohol stretnúť napríklad s dlhoročným spoluhráčom z reprezentácie Hugom Llorisom, ktorý sa už vzdal francúzskych národných farieb.

"Na konci sezóny sa pozrieme na všetky možnosti a rozhodnem sa. Ako hráč aj ako otec. MLS je skvelá súťaž, ale sú tu aj iné," zdôraznil francúzsky stredopoliar.

Giroud nevylúčil prestup do MLS.
Giroud nevylúčil prestup do MLS.Profimedia

Robert Lewandowski

Jeho gólové schopnosti z neho urobili hrdinu, na ktorého súčasné generácie nezabudnú. Ako mladík žiaril vo svojej krajine, potom v Bundeslige prostredníctvom Dortmundu a Bayernu. V súčasnosti sa mu darí v Barcelone, ale ako prezradil už minulý rok, mal myšlienky na odchod do MLS.

"Už pred pandémiou koronavírusu som zvažoval túto možnosť, ale nakoniec som si to rozmyslel," povedal poľský kanonier, ktorý je pravidelne spájaný s klubmi z Ameriky. Naposledy to bolo Chicago Fire.

Lewandowski a jeho čísla.
Lewandowski a jeho čísla.Flashscore

Luka Modrič

Meno chorvátskeho stredopoliara bolo s MLS spájané už niekoľkokrát, Modrič si však rád nechal zadné dvierka a uvidí, ako sa vyvinie situácia v Reale. Je zrejmé, že zo San Bernabéua odísť nechce, ale jedného dňa to jednoducho príde.

V tridsiatich ôsmich rokoch by mohol byť konečne naklonený tomuto kroku. Aj on uprednostňuje túto možnosť pred Saudskou Arábiou a nechal sa počuť, že ho Beckham láka do Interu Miami, aby sa pripojil k Messimu a ďalším hviezdam z Európy.

Neymar

Svoj odchod z PSG si, pravdepodobne, predstavoval trochu inak. Zranenia sa však nevyhýbajú ani veľkým hviezdam. Kapitán brazílskej reprezentácie nedávno koketoval s myšlienkou odchodu do Spojených štátov. V marci vyhlásil, že by si chcel opäť zahrať s Messim, tak ako kedysi v Barcelone. Keďže na tejto adrese pôsobí aj Luis Suárez, mohlo by ísť o opätovné vytvorenie obávaného útočného trojzubca.

Neymar a jeho posledné zranenia.
Neymar a jeho posledné zranenia.Flashscore

Pierre-Emerick Aubameyang

Gabonský internacionál sa môže spokojne obzerať späť, ale jeho kariéra sa ešte neskončila. Bývalá tvár Dortmundu, Arsenalu, Barcelony a Chelsea momentálne pôsobí vo francúzskej Ligue 1, kde háji farby Marseille. V minulosti Aubameyang rázne odmietal prestup do MLS, ale postupom času zmenil názor.

V jednom z rozhovorov prezradil, že kľúčovým faktorom bol vtedy Gareth Bale a jeho úspechy v americkej súťaži. Hoci má so svojím súčasným zamestnávateľom zmluvu ešte na dva roky, v nadchádzajúcom prestupovom období by mohlo dôjsť k prekvapeniam.