Toto je Real Madrid. Pustoší Britské ostrovy ako slávni Vikingovia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Toto je Real Madrid. Pustoší Britské ostrovy ako slávni Vikingovia

Na zápas Realu Madrid proti Liverpoolu sa bude ešte veľmi dlho spomínať.
Na zápas Realu Madrid proti Liverpoolu sa bude ešte veľmi dlho spomínať.AFP
Napriek nepriaznivému výsledku 0:2 na začiatku zápasu ukázal "biely balet" svoju obrovskú silu a na Anfielde vyhral 5:2. Kráľovskému veľkoklubu sa zase raz podaril ikonický obrat.

Keď španielsky veľkoklub vyhral svoju piatu trofej Ligy majstrov po sebe v glasgowskom Hampden Parku, tím okolo Di Stéfana, Puskása, Genta, Del Solu či Santamaríu porazil nemecký Eintracht Frankfurt 7:3. Práve vtedy vznikla slávna prezývka: "Vikingovia""Real Madrid putuje Európou ako kedysi Vikingovia a ničí všetko, čo mu stojí v ceste," znel titulok novín The Times 19. mája 1960.

V utorok večer práve títo bieli Vikingovia pokračovali v tradícii z 50-tych a 60-tych rokov a rovnako ako ich predchodcovia pustošili Britské ostrovy, konkrétne pobrežie rieky Mersey. Minulý rok sa im to podarilo na Stamford Bridge aj Etihad Stadium. Pri oboch príležitostiach predviedli výkony, na ktoré sa bude ešte dlho spomínať.

Panenka Karima Benzemu síce znamenala len zníženie na 3:4, ale vzhľadom na domácu odvetu to bol kľúčový moment pri historickom obrate. Vystúpenie na Anfielde pripomenulo, aký výnimočný Real Madrid naozaj je. To, čo klub dosiahol v minulej sezóne, bolo možno považované za šťastie, ale je v tom niečo viac a to sa ukazuje aj teraz.

"Povedal som svojim hráčom, že budeme v zápase trpieť, ale hlavne som im povedal, že sa musia udržať dobre nastavení v hlavách. A to aj urobili. Hráči ako Benzema alebo Modrič vedia, že takýto duel sa po štrnástich minútach nekončí a trvá 90 minút," povedal Ancelotti.

Jednoduché inštrukcie. Taliansky stratég pozná silu svojej skupiny a vie, že keď príde vyraďovacia fáza Ligy majstrov, stane sa z Realu úplne iný tím ako ten, ktorý sa trápil v predošlom priebehu sezóny. Môžete mu uštedriť prvú ranu, no musíte ho aj doraziť, inak sa stane to, čo Liverpoolu, Manchestru City, Chelsea aj PSG.

"Počas prestávky mi Karim povedal, že by sme mohli streliť ešte zo dva alebo tri góly a presne to sa aj stalo," usmieval sa brankár Thibaut Courtois. Vyhlásenie, ktoré dokazuje, akú sebadôveru tím má. Nadobudol ju rokmi a teraz sa jej boja všetci súperi.