Udalosti LaLigy: Lídri si vydreli výhry, za Atlético zažiaril Griezmann

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti LaLigy: Lídri si vydreli výhry, za Atlético zažiaril Griezmann

Real si z Bilbaa odniesol všetky body.
Real si z Bilbaa odniesol všetky body.TASR
Real Madrid zdolal mnohé nepriaznivé okolnosti, ktoré mu stáli v ceste, aby prekonal smútok z prehry vo finále španielskeho Superpohára. Po postupe v domácej pohárovej súťaži cez Villarreal zvíťazil aj v Bilbau a poslal odkaz tímu Barçy, ktorý získal tri body proti bojovnému Getafe Quiqueho Sáncheza Floresa.

Madridčania sa nevzdávajú snahy urobiť sezónu 2022/23 opäť nezabudnuteľnou. Januárový výpadok sa stal v nedávnej histórii klubu z hlavného mesta Španielska bežným javom, ale na rozdiel od iných rokov sa Real stále uchádza o všetky tri tituly (Liga majstrov, LaLiga Santander a Copa del Rey). Ťažko povedať, ktorý z nich je dosiahnuteľnejší, hoci jedinou skutočnosťou je, že v prípade toho ligového majú len jedného súpera, a tým je opäť Barcelona.

Prevaha Barcelony v Rijáde bola nespochybniteľná, ale nepretavila sa na ľahké víťazstvo proti Getafe. Na Camp Nou, kde bolo približne 80 000 divákov, sa domáci spoliehali na Pedriho gól z 35. minúty, aby si zabezpečili ťažko vybojované víťazstvo, najmä preto, že ter Stegen bol opäť v centre pozornosti, viac ako by si Xavi Hernándz prial. Stačí sa pozrieť na jeho súboj jeden na jedného s Borjom Mayoralom, ktorý mal šancu využiť vážnu chybu záložníka Blaugranas a urobiť svojmu milovanému klubu službu. Čiastočne ukázal, prečo v Madride nedosiahol úspech.

Napriek dvojgólovému rozdielu v skóre potrebovali zverenci Carla Ancelottiho veľa práce a úsilia, aby dosiahli víťazstvo nad Athleticom, ktorý sa teraz trochu vzdiali od miestenky v Lige majstrov a dokonca aj od Európy. Senzačné zakončenie Karima Benzemu z otočky, ktoré bolo pre Unaia Simóna nečakaným zásahom, znamenalo vedenie 1:0, ale na druhý a rozhodujúci gól sa čakalo viac ako hodinu, keď sa presadil Toni Kroos, ktorý vypadol z jedenástky po boku Luku Modriča. 

To, čo sa stalo na štadióne Sánchez-Pizjuán, je tiež hodné pozornosti. Sevilla síce nevyhrala titul, ale mnohí členovia družstva a predstavenstva tak víťazstvom nad Cádizom oslavovali. Nebola to prechádzka ružovou záhradou, pretože Jorge Sampaoli bol opäť vylúčený (v druhom polčase dostal dve žlté karty). Domácich spasil až v 89. minúte premenenou penaltou Rakitič, ktorého tím sa dostal jeden bod nad zónu zostupu. 

Hráč 18. kola

Antoine Griezmann pokračuje vo fantastických výkonoch. Francúz strelil gól a asistoval pri ľahkom víťazstve Atlética Madrid nad Realom Valladolid. "Rojiblancos" potrebovali takýto zápas, predvádzali oveľa lepší futbal ako ich súper. O tri góly naposledy vyhrali 10. septembra, keď zdolali Celtu Vigo. Bývalý hráč Barcelony vtedy veľmi neoslnil, ale jeho nedávne výkony pripomínajú hráča, ktorý kedysi žiaril.

Nakrajší gól 18. kola

Zakončovateľom krásneho kúsku tímovej súhry bol Morata, ktorý otváral gólovú oponu duelu. Koke našiel Griezmanna, ten sa vznešene dotkol lopty vonkajškom, hrotový útočník posadil svojho obrancu a poslal loptu do siete. Niekdajší hráč Realu Madrid bol senzačný v nábehu a nakoniec aj pri zakončení.